Răsturnare de situaţie în cazul morții mezzosopranei Maria Macsim Nicoară. Soțul artistei, considerat suspect

Răsturnare de situaţie în cazul morții mezzosopranei Maria Macsim Nicoară. Anchetatorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași îl consideră acum suspect pe soţul artistei, pianistul Codrin Nicoară.

26 feb. 2021, 17:13
Răsturnare de situaţie în cazul morții mezzosopranei Maria Macsim Nicoară. Soțul artistei, considerat suspect
Soțul artistei este considerat suspect

Răsturnare de situaţie în cazul morții mezzosopranei Maria Macsim Nicoară. Procurorii ieșeni au schimbat calitatea pe care pianistul o avea în dosarul morții soției sale, acum, este cercetat pentru lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate.

Citeşte şi: Ultimatumul dat de Codrin Nicoară soţiei Maria Macsim Nicoară înainte să moară

Da, este adevărat, în acest caz, persoana are acum calitatea de suspect. Infracțiunea vizată de procurorul de caz este cea de lăsare fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate. Cercetările continuă”, a declarat ieri Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, potrivit Bzi.ro.

Răsturnare de situaţie în cazul morții mezzosopranei Maria Macsim Nicoară

Mezzosopranei Maria Macsim Nicoară s-a stins din viaţă

la sfârşitul lunii decembrie, după ce se chinuise câteva luni bune în spital. „Pacienta în vârstă de 52 de ani avea un traumatism cranio-cerebral, fiind în comă, cu scor de comă Glasgow 5, cu hematom temporal stâng. Aceasta a fost preluată de echipajul SMURD, care a intubat-o și a transportat-o la Secția de Neurochirurgie, în sala de operație. Rudele au declarat că pacienta a căzut pe scară seara și s-a lovit la cap”, au precizat atunci reprezentanții SMURD Iași.

În urma accidentului suferit, Maria Macsim Nicoară a fost operată de mai multe ori. Ultima intervenție chirurgicală a avut-o în septembrie. De când a fost externată, artista nu a mai mers acasă la soțul ei, rudele femeii au luat-o la Bacău. De altfel acestea au și cerut ordin de protecție împotriva soțului femeii.

Solicităm obligarea pârâtului la păstrarea unei distanțe minime de 100 de metri față de victimă, față de reședința actuală, din județul Bacău, față de Spitalul Clinic de Urgență „Prof. dr. Nicolae Oblu”, din Iași, și față de centrul medical în care va fi transferată pentru recuperare, precum și interzicerea oricărui contact”, au afirmat atunci cele două rude ale artistei.

Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis cererea formulată de sora artistei. Femeia, care locuiește în județul Bacău, le-a cerut judecătorilor să o lase pe artistă în grija ei.

Însă judecătorii au respins cererea de emitere a unui ordin de protecție împotriva pianistului Codrin Constantin Nicoară, pentru lipsa calității procesual active a reclamantelor.