Răsturnare de situație în cazul morții mezzosopranei Maria Macsim Nicoară

După doi ani, ancheta în cazul morții mezzosopranei Maria Macsim Nicoară este reluată de la zero. Procurorii trebuie să demonstreze dacă este vorba despre un accident sau crimă.

06 oct. 2022, 08:45
Răsturnare de situație în cazul morții mezzosopranei Maria Macsim Nicoară

Doi ani de anchetă fără rezultate concrete. Aceasta este concluzia magistraților care au decis că totul se va relua de la zero în cazul morții suspecte a mezzosopranei Maria Macsim Nicoară. Practic este nevoie de o cercetare mai amplă, pentru o încadrare corectă a faptelor, iar anchetatorii trebuie să găsească noi probe pentru a demonstra dacă a fost accident sau crimă, potrivit România TV.

Citeşte şi: Lovitură de teatru în cazul morţii mezzosopranei Maria Macsim Nicoară. Se ia în calcul exhumarea: soţul şi soacra artistei, suspecţi de omor!

Ancheta a fost deschisă inițial pentru acuzația de omor. Procurorul nu a reușit însă să strângă suficiente probe pentru această faptă, iar soțul solistei de la Opera Națională din Iași a fost trimis în judecată pentru lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în primejdie. Familia artistei a cerut apoi ca ancheta să fie reluată pentru omor, iar procurorul de caz a acceptat.

Citeşte şi: Un expert FBI aruncă în aer dosarul morţii mezzosopranei Maria Macsim Nicoară. Ce au descoperit anchetatorii

În mai 2020, Maria Macsim Nicoară a căzut pe scările din casă și a murit după șapte luni de suferință. Mezzosoprana se afla în casă cu soțul ei, pianistul Codrin Nicoară. Acesta și-a sunat mama la 8 ore de la accident pentru a îi cere ajutorul, și abia după aceea a apelat și numărul de urgență 112. El este bănuit de apropații solistei că a împins-o pe scări, iar acum procurorii trebuie să decidă dacă a fost accident sau crimă.