Răsturnare de situație în curiosul caz al gurului din Apuseni. Ce spun, de fapt, localnicii despre bărbatul acuzat de viol

Apar noi informații în cazul minerului din Munții Apuseni care devenit guru. Deși are cinci plângeri pentru viol, șantaj și hărțuire, sătenii îi iau apărarea. Iată ce spun localnicii.

02 iun. 2022, 12:44
Răsturnare de situație în curiosul caz al gurului din Apuseni. Ce spun, de fapt, localnicii despre bărbatul acuzat de viol

Se pare că de ani de zile autorităţile au ignorat infracțiunile comise de Adi de la Brad, printre care şi viol. Practic, vorbim de părinţii copiilor care locuiau în centrul „Copiii Soarelui”.

Sătenii îi iau apărarea gurului din Apuseni. Iată ce spun despre el

Autorităţile au dispus efectuarea unei expertize medico legale pentru a se stabili dacă şi cum a fost afectată dezvoltarea fizică şi psihică a copiilor abuzați de Ardelean Fărcaş, sau Adi de la Brad.

„Veneau foarte mulți oameni aici. Era plină lunca asta de mașini, mai veneau și din județ, dar au venit din toată țara. Veneau și străini care vorbeau în altă limbă, mai coborau cu tractorul și nu vorbeau în românește”, spune o localnică, potrivit antena 3.

Citește și: Noi detalii în cazul Guru de la Hunedoara. Adi de la Brad are şapte copii cu şapte femei. Cum erau abuzaţi minorii

„În fiecare an au fost în octombrie. Când era ziua Scorpionului aveam petrecere. Domnule, avea petrecerea, avea muzică, cine vrea juca. Era mâncare acolo, băutură nu, că ei nu beau.

Oameni cumsecade oricând ne-am rugat de ei ne-au ajutat ori și cu mașina ori cu tractor cu de toate.

La curățat de teren și la Arad meu am luat motocultor că n-avea cine să meargă când am avut animale şi nu ne-a luat niciun ban”, mai spune un localnic.

Adi de la Brad are şapte copii cu şapte femei

Adi de la Brad, liderul sectei „Copiii Soarelui” acuzat de hărţuire sexuală şi violuri, are şapte copii cu şapte femei. Alarmant este că legea nu permite celor de la DGASPC să preia minorii fără acordul părinților.

Locuitorii din județ spun că înainte cu o zi de perchezițiile polițiștilor, oamenii care erau ţinuţi ostatici au fost lăsaţi să plece acasă. Fostul miner devenit Guru e acuzat de viol și șantaj.

Îngrijorător este faptul că legea nu permite celor de la DGASPC să preia minorii fără acordul părinților. Autoritățile se vor adresa Tribunalului Hunedoara, potrivit realitatea.net.

Adi de la Brad are 59 de ani şi este un fost miner care a pus bazele unei comunităţi izolate din zona Bradului. Acesta a fost arestat preventiv după ce fostele sale adepte l-au acuzat de mai multe infracţiuni, printre care şantaj, viol şi hărțuire sexuală.

Polițiștii s-au sesizat, în urmă cu o lună, după ce în spaţiul public au apărut mai multe informații cu privire la abuzurile comise de Adi de la Brad, guru al sectei Copiii Soarelui.

Citește și: Adi de la Brad, guru al sectei Copiii Soarelui, arestat pentru hărţuire sexuală, viol. Ce le făcea fostul miner adeptelor sale în numele „emancipării spirituale”

Una dintre tinerele care l-a cunoscut pe guru-ul comunității este chiar o fosta cântăreață. Damia Salloums spune că și-a depăşit frica. Într-o filmare postată pe o rețea de socializare fata povestește ce a trăit în centrul de meditații de la Dumbrava de Sus.

„Adevărul e că nu știu ce face acest om care deține acest loc (…) Dar prin tot ce face e contrar, manipulează, cei din jurul lui sunt manipulați prin frică, nu au putere de decizie, se bagă în viața lor familială și sexuală.”, povestește tânăra.