Răsturnare de situaţie în dosarul semafoarelor care ar fi fost accesate ILEGAL în Capitală. O nouă ipoteză a anchetatorilor

Procurorii au ridicat mai multe laptopuri de la Compania Municipală a Managementului în dosarul privind semafoarele din Capitală despre care autorităţile au susţinut că au fost accesate ilegal, au precizat surse apropiate anchetei, citate de România TV. Aceleaşi surse au precizat că există suspiciunea că ar fi vorba despre o defecțiune la sistemul învechit care dirijează semafoarele din Capitala.

RomaniaTV.net
16 ian. 2019, 12:04
Răsturnare de situaţie în dosarul semafoarelor care ar fi fost accesate ILEGAL în Capitală. O nouă ipoteză a anchetatorilor

Mii de bucureşteni au fost în pericol la finalul anului trecut după ce trei mari intersecţii din Capitală au avut mai probleme în ceea ce priveşte funcţionarea semafoarelor. În acest caz a fost deschisă o anchetă, care se află în desfăşurare la DIICOT. Autorităţile susţineau că hackerii au atacat sistemul de semaforizare din Capitală la finalul anului trecut.

Surse judiciare citate de România TV susţin că nu ar fi vorba despre un atac al hackerilor, ci despre o defecţiune la sistemul de semaforizare. Autorităţile fac în continuare cercetări, iar marţi au fost ridicate mai multe laptopuri de la Compania Municipală a Managementului şi s-au pus camere de vederi în sistem. 

„Până în acest moment aceste speculaţii cum că defapt ar fi o eroare de sistem şi nu o mână criminală, noi nu avem ştiinţă de acest lucru. Că în spaţiul public, echipa de securişti de la UTI vrea să acrediteze această idee sunt de acord cu dvs. Ei nu se mai ocupă de mentenanţă”, a precizat Aurelian Bădulescu, într-o intervenţie telefonică la România TV.