Răsturnare de situație în scandalul provocat de preotul iubăreț din Scobâlțeni, care a păcătuit cu o enoriașă măritată. Soțul încornorat a scăpat de închisoare. Magistrații au considerat că bărbatul a fost ”nevoit” să-și bată nevasta

Bărbatul care și-a prins soția înșelându-l cu preotul din localitatea ieșeană Scobâlțeni a fost condamnat la 2 ani și 4 luni de închisoare cu suspendare pentru șantaj și violență în familie. Acesta și-a bătut timp de trei zile consecutiv soția pentru ca aceasta să-i confirme că l-a înșelat, informație pe care soțul bătăuș o avea de la cumnata lui.

31 aug. 2023, 10:51
Răsturnare de situație în scandalul provocat de preotul iubăreț din Scobâlțeni, care a păcătuit cu o enoriașă măritată. Soțul încornorat a scăpat de închisoare. Magistrații au considerat că bărbatul a fost ”nevoit” să-și bată nevasta

Lucrurile par să se liniștească la Scobâlțeni. Preotul Bogdan Orzetic, care s-a iubit cu o enoriașă măritată, a plecat în străinătate după scandal. Enoriașa și-a iertat soțul care a bătut-o timp de trei zile după ce a aflat că l-a înșelat cu preotul, cât timp el era la muncă în străinătate. Gheorghe Scrijan-Nicăi, soțul încornorat, a scăpat de închisoare ca prin urechile acului.

Răsturnare de situație în scandalul provocat de preotul iubăreț din Scobâlțeni

În august 2022, Scrijan a fost trimis în judecată pentru șantaj și violență în familie, infracțiuni pentru care risca o pedeapsă cumulată de 9 ani de închisoare (7 ani, respectiv 2 ani). În cele din urmă, bărbatul nu a mai ajuns după gratii, primind 2 ani și 4 luni de închisoare cu suspendare. Soția și-a retras plângerea împotriva lui, ajungând la concluzia că este mai bine să-și crească împreună copilul.

Bărbatul și-a recunoscut integral faptele și a fost de acord ca judecata să aibă loc doar pe baza probelor administrate în cursul urmăririi penale. În schimb, el le-a rezentat judecătorilor un memoriu al soției sale, în care aceasta susine că îl iartă și că vrea să continue viața de familie alături de el.

În februarie 2022, soția lui Scrijan a început să frecventeze biserica din Scobâlțeni, cu dorința de a se spovedi, se arată în dosarul consultat de FANATIK

În urma discuţiilor în care A. I. Scrijan Nicăi și-a povestit viața și relația abuzivă cu soțul ei, cei doi s-au apropiat, preotul sesizând ideile ei de suicid. Ulterior, cei doi au avut întrevederi atât pe raza municipiului, cât și la apartamentul nelocuit al persoanei vătămate O.B. (preotul din sat, n.r.), situat în oraşul… , persoana vătămată precizând faptul că, în perioada lunii aprilie, a întreținut relații sexuale cu O.B. (…) Totodată, în această perioadă, persoana vătămată A.I. Scrijan Nicăi a discutat şi s-a întâlnit cu alți bărbați cunoscuţi pe aplicația Facebook”, se arată în dosar.

Soțul agresor a scăpat de închisoare

În iunie 2022, Scrijan a revenit în țară. A aflat de la cumnata lui că soția l-a înșelat cât timp a fost plecat. A început s-o chestioneze pe soție despre relațiile pe care le-a avut în perioada în care el a absentat. Considerând că aceasta minte, bărbatul a decis s-o constrângă prin bătaie. Și-a urcat consoarta în mașină, a dus-o pe un câmp și a început s-o lovească cu pumnii și picioarele.

În urma loviturilor aplicate, pentru ca inculpatul să înceteze acţiunile violente, persoana vătămată i-a povestit acestuia, la cererea lui, şi alte detalii despre relaţia sa cu preotul, precum şi detalii despre apartamentul acestuia, dacă are lux în casă sau bani […]

Citeste si Ce s-a întâmplat cu preotul iubăreţ din Scobâlţeni după ce enoriaşa-amantă a dezvăluit „păcatele” grele ale acestuia din casa parohială

Cu ocazia întrevederii, cei doi fiind singuri în biserică, inculpatul i-a reproşat persoanei vătămate faptul că a întreținut relații sexuale cu soția sa de trei ori, fapt pentru care dorește să-l distrugă și să-l facă să plătească. Precizând că banii reprezintă singurul lucru de interes pentru el, inculpatul i-a pretins persoanei vătămate suma de 20.000 de euro, pe care a justificat-o ca reprezentând pensia alimentară cuvenită fiice sale întrucât intenționează să divorțeze”, au scris procurorii în rechizitoriu.

Potrivit unui raport medico-legal, soția infidelă a suferit 32 de leziuni (echimoze, tumefacții, hemoragie subconjunctivală), produse prin corpuri dure (posibil pumn, picior), care nu au pus în primejdie viața victimei și care au necesitat 5-6 zile de îngrijiri medicale. Bărbatul înșelat a fost internat la spitalul de psihiatrie timp de trei zile. Când a ieșit de acolo, soțul și-a continuat planul.

În ziua externării – 20.07.2022, la ora 19:13 inculpatul  a apelat persoana vătămată, reproșându-i faptul că nu l-a mai căutat şi repetând voalat ameninţările „uăi totuşi să nu uităm că aveţi un rang în biserică!” şi solicitările lui „da, îi logic, eu am pretenţii, fiindcă mă despart de ea şi cineva trebuie să plătească o pensie la copil, da!”.

Ulterior, începând cu ora 19:19, prin aplicaţia Whatsapp, inculpatul i-a trimis persoanei vătămate înregistrarea convorbirii din biserică din data de 15.07.2022 şi o înregistrare audio a unei convorbiri dintre A.I. Scrijan Nicăi și cumnata sa, împreuna cu mesajul „sa vedem ce vor înţelege mai marii bisericii, soţia ta, şi restul enoriaşilor”, se mai arată în dosar.

Două zile mai târziu, soțul înșelat a fost prins în flagrant, în timp ce încasa un plic cu 5.000 de euro de la preotul din Scobâlțeni, care anunțase în prealabil poliția că este șantajat.

Citeste si Preotul iubăreţ din Scobâlţeni, care a păcătuit cu o enoriaşă căsătorită, şi-a dat demisia. Mesajul tulburător al părintelui: „Cele mai grele luni din viaţa mea m-au făcut să înţeleg că nu toate lacrimile sunt sincere și nu izvorăsc dintr-o adevărată durere”

Magistrații au considerat că bărbatul a fost ”nevoit” să-și bată nevasta

În ciuda faptelor grave pe care a recunoscut că le-a comis, magistrații de la Judecătoria Iași i-au găsit acestuia circumstanțe atenuante, ”întrucât persoanele vătămate, prin acţiunile lor şi prin apropierea lor, au adus o atingere gravă demnităţii inculpatului, iar acesta a acţionat sub imperiul unei puternice emoţii, simţindu-se trădat, nedreptăţit de persoane în care avea încredere, respectiv soţia şi duhovnicul său. Din mijloacele de probă reiese că inculpatul s-a considerat ”nevoit” să îi aplice persoanei vătămate bătăi pe durata a trei zile consecutive pentru a obține cu forța o confesiune foarte detaliată a infidelităților sale și pentru a o pedepsi pentru acestea, acționând fără empatie”.

Esențială a fost și atitudinea soției adresate, care a arătat că vrea să se împace cu soțul ei, având un copil de crescut împreună. Judecătorii au considerat că durata mare petrecută în arest preventiv l-au făcut pe inculpat să reevalueze întâmplările prin care a trecut și să conștientizeze.