Răsturnare de situaţie în Ucraina: atacul aerian de la Kiev a fost respins VIDEO

Aeroportul Gostomel, cucerit de ruşi după amiază, a revenit din nou în mâinile uctrainenilor joi seară, anunţă autorităţile.

24 feb. 2022, 22:17

Ucraina anuță că a recuperat aeroportul stategic de la nord  de Kiev, Gostomel, după ce a respins operațiunea rusă de desant aerian.

Proteste violente în Rusia împotriva războiului. Forţele de ordine au intervenit cu brutalitate VIDEO

Forțele armate ale Ucrainei au recâștigat joi seară controlul asupra aeroportului Hostomel, aflat la 10 kilometri de Kiev, scrie Ukrinform.net, care citează surse apropiate Ministerului Apărării din Ucraina.ona găzduiește celebrele uzine Antonov preluată de ruși în jurul amiezii după ce 20 de elicoptere Ka-52 și Mi-8 ale Federației Ruse au aterizat aici.

La Gostomel se află hangarul celui mai mare avion din lume, AN-225 Mriya.

În schimb, centrala nucleară de la Cernobîl a fost capturată de forţele ruse, a declarat, joi, un consilier al biroului prezidenţial ucrainean, Mykhailo Podolyak.
„Este imposibil să spunem că centrala nucleară de la Cernobîl este în siguranţă în urma unui atac pe deplin fără rost al ruşilor”, a spus el.
„Aceasta este una dintre cele mai grave ameninţări din Europa zilelor noastre”, a adăugat Podolyak.
„După o bătălie crâncenă, am pierdut controlul asupra centralei de la Cernobîl”, a conchis oficialul ucrainean.

Ministrul ucrainean al sănătăţii Oleh Liaşko a declarat joi că 57 de oameni au fost ucişi şi 169 au fost răniţi după ce Rusia a lansat o invazie la scară mare asupra Ucrainei, informează Reuters.

La rândul său, ministrul-adjunct al apărării din Ucraina a raportat că bombardamente intense continuă în regiunea estică Doneţk.

Preşedintele rus Vladimir Putin a lansat joi în zori o amplă operaţiune militară contra Ucrainei, cu lovituri aeriene şi intrarea forţelor terestre ruse din mai multe direcţii pe teritoriul ucrainean, după ce luni el recunoscuse independenţa regiunilor separatiste din estul Ucrainei.