Răsturnare de situaţie! Nu carnea de şarpe ar fi cauza virusului din China. Dezvăluirile unui virusolog

Publicat: Sâmbătă, 25 Ianuarie 2020 15:58 // Actualizat: Sâmbătă, 25 Ianuarie 2020 15:58 // Sursa: romaniatv.net

De la declanşarea epidemiei în China, oameni de ştiinţă au încercat să depisteze de la animal provine virusul. Specialiştii chinezi au publicat recent un studiu în care spun că au găsit sursa: carnea de şarpe.

Însă, unii specialişti din alte ţări pun la îndoială faptul că noul virus mortal din China ar fi fost răspândit prin consumul de carne de şarpe şi arată că, potrivit unor studii de la Universitatea din Glasgow, coronavirusul nu ar fi putut proveni decât de la mamifere şi păsări.

"Nu sunt dovezi că şerpii ar fi cauza", a afirmat David Robertson, virusolog la Universitatea din Glasgow, Marea Britanie, pentru revista Nature, citată de Click.ro.

Agentul patogen responsabil pentru epidemie face parte dintr-o familie numită coronavirus, care include sindromul acut respirator (SARS) şi sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS), precum şi cele care provoacă gripe obişnuite. 

"Gazda intermediară a virusului este piesa care lipseşte din acest puzzle: cum au fost infectaţi aceşti oameni?", spune Robertson. 

"Nu au nicio dovadă că şerpii au fost infectaţi cu acest virus şi că au devenit gazdă", spune şi virusologul Paulo Eduardo Brandão de la Universitatea din São Paulo care cercetează dacă este într-adevăr vorba de şerpi, adăugând că "nu există dovezi că infecţiile de tip coronavirus sunt purtate de altcineva decât de mamifere şi păsări".

Sursa virusului, cel mai probabil, un mamifer

Cui Jie, virusolog la Institutul Pasteur din Shanghai, susţine că un mamifer este, cel mai probabil, sursa virusului. El a făcut parte din echipa care a depistat că virusurile SARS provin de la liliecii dintr-o peşteră aflată în provincia Yunnan din sud-vestul Chinei în 2017. 

SARS şi 2019-nCoV fac parte dintr-o subgrupă numită betacoronavirus. Cercetările efectuate în 2002-2003 în timpul epidemiei SARS au arătat că astfel de infecţii apar doar la mamifere. "Cu siguranţă 2019-nCoV este un virus provenit de la mamifere", afirmă Cui.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
cauza virus china coronavirus virus ucigas china
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
26 ian 08:48
Răspunde | Votează email 0 email
dan_tuzla
Adica astia mananca lighioane de peste tot, de milenii, dar, ce sa vezi, tocmai acum s-au imbolnavit. Virusul este facut in laborator si trimis de un purtator, ca sa mai taie din populatie (cea mai numeroasa fiind in China). "Genocid biologic"...ca e mai simplu.
1
EUR
4.8026
RON
24 Feb
noapte 5 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H