Răsturnare de situaţie: Robert Dănceanu NU A MURIT de la loviturile lui Ruibal

"Robert Danceanu a murit ca avea un edem pulmonar, probleme cu respiratia", se precizează în raportul medicilor legişti din Spania.

07 aug. 2014, 08:08

Fostul boxer Robert Dănceanu a decedat într-un spital din Tenerife, în urma loviturilor primite în timpul unei altercaţii dintr-un bar, a precizat MAE imediat după incidentul din Spania, subliniind că poliţia locală a efectuat mai multe arestări în acest caz.

ULTIMELE CUVINTE ale boxerului român UCIS în Spania: Când o să mă ridic din pat, vreau… 

Medicii legişti spanioli au însă o altă versiune. Robert Danceanu a murit deoarece avea un edem pulmonar, probleme cu respiratia, iar loviturile primite de la Moises Ruibal nu ar fi cauzat moartea fostului campion român de box. Raportul medicilor a înfruiat-o pe Ancuţa Viorica Cârcu, martor la tragicul eveniment din Tenerife: „Durerea continua, acum in, injustitia justitiei si nedreptatea care macina. Oameni buni, nu ma pot obijnui cu ideea ca, Robert a murit pentru ca avea un banal edem pulmonar, ca avea plamanii mari, ca era obez sau ca avea probleme cu respiratia. Asta au scris medicii legisti, au mai scris ca a murit linistit, ca nu mai avea zile si ca a murit in somn. Au precizat clar ca: Moises Ruibal nu i-a facut nimic, joaca de pumni nu la afectat in nici un fel. Domnilor, este simplu: daca bagau indiferenta si amanarea medicilor trebuia sa aiba medicii dosar penal, nu? Daca punea adevarata bataie a lui Ruibal, trebuia sa fie Ruibal in puscarie. Asa ca au scris ce v-am scris, a murit Robert Danceanu, linistit in somn, i s-a terminat zilele. Deci, mortul are toata vina. Ciudat stat, intortocheate sunt itele justitiei. Nedreptate pura. Ambasada nu s-a implicat cu nimic in nimic”, a scris ea pe o reţea de socializare. 

 
Robert Dănceanu, multiplu campion la box si bodyguard-ul mai multor persoane importante din România, între care Ilie Năstase sau Petre Roman, a fost ucis într-un scandal care a avut loc într-un club din Tenerife.

Robert Dănceanu avea 39 de ani, iar în anii ’90 a fost unul dintre cei mai apreciaţi pugilişti români, el fiind multiplu campion naţional. După ce a abandonat activitatea de performanţă el a lucrat ca bodyguard în serviciul mai multor personalităţi, între care fostul premier Petre Roman şi fostul tenisman Ilie Năstase.

Campion la BOX şi fost bodyguard, UCIS în bătaie într-un club din Tenerife

Originar din Mangalia, Robert Dănceanu s-a stabilit în Santa Cruz de Tenerife, unde lucra, de asemenea, pentru o firmă de pază. Weekend-ul trecut el a fost ucis în bătaie, într-un club din Tenerife, tragedia petrecându-se după ce fostul sportiv a sărit în apărarea fratelui său, care se afla într-un conflict cu Moises Ruibal, campion mondial în MMA (categ. 85 kg). Ibericul l-a lovit puternic cu pumnul în figură pe Robert, care s-a prăbuşit ca secerat. Deşi a fost transportat de urgenţă la spital, medicii nu au putut decât să constate decesul românului.