Răsturnare de situaţie. Simona Halep spulberă orice acuzație în procesul de dopaj cu Roxadustat. Reacţia ANAD

Simona Halep a solicitat derularea audierii cu celeritate astfel încât să nu fie depășită perioada de 3 luni de la încheierea procesului de gestionare a rezultatelor deja trimise completului Sport Resolutions. Care sunt argumentele campioanei noastre pentru anularea suspebdării temporare.
Filip Stan
10 ian. 2023, 23:40
Răsturnare de situaţie. Simona Halep spulberă orice acuzație în procesul de dopaj cu Roxadustat. Reacţia ANAD

Experții angajați de Simona Halep merg pe ideea contaminării, iar speranțele sunt acelea de a obține doar o mustrare, fără o suspendare definitivă. Pledant direct în procesul de la Londra în care este acuzată de dopaj cu Roxadustat, Simona Halep solicită panelului „Sport Resolutions” dreptul unei audieri în timp util, derulată corect, imparţial şi independent.

Cerința Simonei Halep este menită pentru a fi respectate principiile: organizarea audierii într-un interval de timp rezonabil; o comisie de audiere echitabilă şi imparţială; dreptul de a fi reprezentata pe cheltuiala ei; dreptul de a se apăra în faţa învinuirii aduse de violare a reglementărilor anti-doping; dreptul de a prezenta probe, de a chema şi interoga martori; dreptul la un interpret sau mai multi pe durata audierii; dreptul la o decizie în formă scrisă, motivată şi comunicată într-un timp rezonabil.

Cu argumente inatacabile și bazată pe reglementările Codului Internațional Anti-Doping WADA (Agenția Internațională Anti-Doping), Halep cere anularea perioadei de suspendare în temeiul lipsei vinovăției sau neglijenței semnificative având ca justificare urmatoarele:

a) încălcarea reglementărilor anti-doping presupune o substanță nespecifică (Roxadustat), alta decât o substanță de abuz sau o metodă nespecifică.
Simona sau o altă persoană (cea care a prescris produsul) poate dovedi lipsa vinovăției sau neglijenței semnificative astfel incat sancțiunea sa fie sub formă de mustrare și fără perioadă de suspendare;

b) Halep sau alte persoane pot dovedi atât lipsa vinovăției sau neglijenței semnificative, cât și faptul că substanța interzisă detectată (Roxadustat) provine dintr-un produs contaminat astfel sancțiunea sa fie sub formă de mustrare și fără perioadă de suspendare;

În situația în care cataloghează că s-au produs întârzieri substanțiale în procesul de audiere sau în alte aspecte ale procesului cauzat de acuzația de doping, Halep sau alte persoane consideră că amânarea nu le poate fi atribuită.

Mai mult, Sport Resolutions, tribunalul independent londonez desemnat să judece cazul Halep, suspendată ITIA (International Tennis Integrity Agency), poate dispune ca perioada de suspendare să fie calculată la o dată anterioară, cel mai devreme la data prelevării probei doping (29 august 2022).

Halep, audiere de urgență! Ce spune Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului

De altfel, Simona Halep obținuse o audiere în regim de urgență, în timp ce Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului anunța: „Este datoria personală a fiecărui jucător să se asigure că nicio substanță interzisă nu pătrunde în organismul său. Jucătorii sunt responsabili pentru orice substanță interzisă sau pentru oricare dintre Metaboliții sau Markerii prezenți în probele lor. În consecință, nu este necesar să se demonstreze intenția, culpa, neglijența sau utilizarea conștientă din partea jucătorului pentru a stabili o încălcare a regulii anti-doping! Nici lipsa de intenție, culpă, neglijență sau cunoaștere a jucătorului nu este o apărare în fața unei afirmații conform căreia a fost comisă o încălcare a regulilor anti-doping la articolul 2.1”.

Șefa Agenției Naționale Antidoping vine cu clarificări despre situația actuală a Simonei Halep

Gabriela Andreiașu, directorul general al Agenției Naționale Anti-Doping, a oferit clarificări în privința situației în care se află Simona Halep, al cărei caz de dopaj va fi judecat în regim de urgență de Sports Resolutions.

Experții angajați de Simona merg pe ideea contaminării (n.r. ingerarea unui supliment alimentar contaminat), iar speranțele sunt acelea de a obține doar o mustrare, fără o suspendare definitivă

Șefa ANAD a confirmat că Simona va scăpa de suspendare în cazul în care va reuși să demonstreze că nu a folosit în mod conștient substanța Roxadustat.

„Am citit că s-a stabilit un anumit termen pentru audiere în regim de urgență. Noi nu avem cunoștință de acest termen, dacă avocații au spus, probabil că așa este. Pot să confirm că procedural, după impunerea unei suspendări provizorii, se organizează în cel mai scurt timp posibil o audiere în regim de urgență.

Cum arată prima locuinţă din Arabia Saudită a lui Cristiano Ronaldo. Portughezul plăteşte o chirie de 280.000 de euro pe lună FOTO

În cadrul acestei audieri, sportivul poate să aducă probe și dacă demonstrează că un produs pe care l-a folosit și ne referim la suplimente, dacă a fost contaminat cu o substanță interzisă, atunci sancțiunea se poate ridica. Se poate, deci nu e obligatoriu, trebuie demonstrat acest lucru.

Această suspendare provizorie se poate impune în 2 moduri. Fie prin prima notificare care se comunică sportivului sau notificare de punere sub acuzare, sau printr-o decizie separată.

În cazul Simonei Halep s-a impus prin notificarea care i-a fost comunicată. Se organizează imediat o audiere, în regim de urgență, asta e terminologia din Codul Mondial Antidoping tocmai pentru a-i da posibilitatea sportivului să se apere.

În cazul în care ar fi folosit ceva contaminat fără știrea lui, nu era etichetat, nu ar fi bănuit, era de exemplu un sinonim al unei substanțe de pe lista interzisă și chiar dacă ar fi făcut tot posibilul să caute ingredientele, le verifica pe fiecare și acel sinonim al substanței nu apărea în lista interzisă, atunci sportivul nu avea acea vină totală și se putea ridica perioada de suspendare provizorie” – Gabriela Andreiașu, potrivit Sport Total FM.

George Cosac, încrezător că Simona va reveni până la US Open 2023

Într-un interviu acordat pentru ProSport, George Cosac, președintele Federației Române de Tenis, este convins de faptul că Simona Halep are câteva atuuri pentru a-și dovedi nevinovăția.
„Eu sunt optimist și cred că Simona Halep își va dovedi nevinovăția. Nu știu dacă va putea să meargă la Roland Garros, dar cred că va putea participa la US Open, pentru că până atunci se va da un verdict favorabil în privința ei.” – a precizat George Cosac.
Ediția din acest an a US Open va începe pe data de 28 august și se va încheia pe 10 septembrie.

Spynews
Reacția exclusivă a Cristinei Pucean despre imaginile virale pe internet în care apare în tandrețuri cu altcineva decât Bogdan de la Ploiești. Ce spune dansatoarea
Bzi.ro
Veste proastă pentru fanii „Las Fierbinți“! Un mare actor își ia adio de la serial!
Fanatik.ro
Gigantul german care intră pe piața din România. A preluat o fabrică cu sute de angajați
Capital.ro
Se schimbă CNP-ul în România. Ce se întâmplă cu vechile buletine
Playtech.ro
Imagini indecente cu Simona Halep. Așa arăta înainte să-și micșoreze sânii, pozele sunt incendiare
DailyBusiness
Acești români vor primi 5.000 de euro! Ce trebuie să facă pentru acești bani GRATIS
Adevarul
Ucraina a distrus ultima navă purtătoare de rachete staționată în Crimeea
Spynews
Cum arată Erika Isac nemachiată. Artista s-a afișat complet naturală. Cântăreața și-a uimit fanii: „Ce față de inocentă...” / FOTO
Spynews
Ce s-a întâmplat la parastasul de 40 de zile al lui Mădălin, băiatul mort din Olt. Imagini sfâșietoare de la mormântul său: ”Ne-ai distrus” / VIDEO
Evz.ro
Românii care vor suferi la pensie. De ce vor avea un venit de subzistență
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
Cum trăiește, de fapt, acum, Alexandru Tudor. A ales viața monahală, deși nu se poate călugări! Transformarea fizică e incredibilă și e imposibil de recunoscut, la 52 de ani
wowbiz.ro
Nuntă în cer! Ionela și George, înmormântați împreună în ziua în care aveau să devină soț și soție
Cancan.ro
Gabi Bădălău a ”comis-o” grav cu Urus-ul de 300.000 €! Sechestrat de DIICOT, într-un dosar de trafic de droguri
Playsport.ro
Cazacu, dezvăluiri bombă despre Ramona Olaru. A spus, în sfârșit, ce nu mai zisese niciodată
kanald.ro
Urmărire cu final neașteptat! Un afacerist a intrat cu un Lamborghini într-un stâlp în timp ce urmărea un motociclist care îi furase ceasul în valoare de 40.000 de euro. Ce s-a întâmplat cu hoțul
Capital.ro
Noua lege de la 1 iulie. Este schimbarea pe care o așteptau milioane de români
StirileBZI
Avertismentul economistului Ionuț Dumitru: „Ne întindem mai mult decât ne este plapuma la împrumuturi!”
Prosport.ro
FOTO. Bomba sexy care s-a iubit cu fiul lui Cristi Borcea continuă să facă ravagii cu imaginile provocatoare cu ea!
stirilekanald.ro
Cât a ajuns să coste roșiile românești în piețe! Românii, în pragul disperării
substantial.ro
Daniel Bană, de la naveta zilnică pentru fotbal la goluri pentru Universitatea Craiova: povestea inspirațională a noii speranțe a fotbalului oltenesc
MediaFlux
Cea mai bună rețea de socată. Beneficii pentru sănătate
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'