Răsvan Popescu, ales vicepreşedinte al CNA în urma unui vot secret

Răsvan Popescu a fost ales vicepreşedinte al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) în cursul zilei în urma într-o şedinţă fără caracter public şi în care voturile membrilor au fost secrete.

02 apr. 2015, 08:20
Răsvan Popescu, ales vicepreşedinte al CNA în urma unui vot secret

În urma scrutinului, Răsvan Popescu a fost ales vicepreşedinte al CNA, cu opt voturi „pentru” şi unul „împotrivă”.

Citeşte şi Laura Georgescu – CNA: Îmi dau demisia când mi se dovedeşte prima oară că am încălcat legea

Răsvan Popescu a fost ales vicepreşedinte al CNA în urma votului secret la care au participat nouă membri ai Consiliului, singurii absenţi fiind Laura Georgescu, preşedintele CNA, şi Gabriel Tufeanu. Pentru ocuparea acestei funcţii, Răsvan Popescu a concurat cu Lorand Turos.

Citeşte şi Poliţia, chemată de urgenţă la CNA. S-au ridicat amprente pentru a se afla vinovatul

„Alegerea mea ca vicepreședinte are loc într-un context cunoscut, într-un context să zic așa destul de tulbure, în care pe un fond de veșnic conflict în această instituție, toată lumea caută soluții. CNA caută soluții, Parlamentul caută soluții prin proiectul său de modificare a Legii audiovizualului și consider că în acest context experiența mea de fost președinte poate să conteze. Primul atribut al vicepreședintelui este acela de înlocuitor al președintelui, în momentul în care acesta nu este disponibil. Oricând s-ar întâmpla asta, eu pot gestiona instituția așa cum am mai făcut-o și în condițiile în care se dovedește că sunt agreat de majoritatea colegilor mei și în condițiile în care sunt agreat de cei mai mulți funcționari ai instituției. Cred că pot contribui la o normalizare, în timp, a situației”, a afirmat, joi, Răsvan Popescu, fost președinte CNA în perioada 2007-2012.

El a precizat că nu a avut probeleme cu gestionarea banului public și că dorește să fie „un vicepreședinte al Consiliului, și nu un adjunct al președintelui CNA”.

„Nu am avut probleme nici în gestionarea banului public, întotdeauna Curtea de Conturi a validat să zic așa modul în care mi-am încheiat mandatul. Pe de altă parte văd un vicepreședinte al Consiliului și nu un fel de adjunct al președintelui. Deci, un vicepreședinte care să aibă mereu în proiectele sale un mandat din partea Consiliului și să se ocupe de niște proiecte speciale, cum ar fi trecerea la digital, coordonarea colectivului (…), dar ne putem gândi și la reluarea proiectului, de exemplu, de protecție a limbii române în audiovizual. Am mai gestionat acest proiect. Ne putem gândi și la reluarea problemei localismului, mai ales în contextul trecerii la digital, unde multe licențe sunt în pericol, dar și a localismului din perspectiva radio, eventual chiar a radiourilor comunitare, care pot să fie de viitor în țara noastră. Pot fi și proiecte interne, cum ar fi de exemplu îmbunătățirea performanțelor Direcției inspecție, care nu acoperă în momentul de față circa zece județe cu inspectori. Deci, un vicepreședinte al Consiliului, care având mandatul acestuia, poate să vină să articuleze niște proiecte, pe care să le prezinte colegilor spre adoptare”, a explicat Popescu.

Noul vicepreședinte își propune, de asemenea, să fie „un fel de legătură cu toate organizațiile și instituțiile cu care există parteneriate, în așa fel încât să identifice eventual modificări de norme pe care Consiliul să le agreeze și adopte”.

„Cam așa văd lucrurile și să nu își imagineze cineva că de mâine lucrurile se vor schimba în mod radical, e o problemă de timp, o să dureze, însă cred că din aproape în aproape o să fie ceva mai bine”, a mai spus Popescu.