Răsvan Radu renunță la postul de CEO al Unicredit România, după 18 ani de activitate. Va fi înlocuit de Septimiu Postelnicu

Răsvan Radu pleacă de la șefia UniCredit Bank România, după 18 ani, și face următorul pas în cariera sa. Va coordona proiecte strategice pentru Europa Centrală și Europa de Est. Pe postul de CEO și președinte al Directoratului UniCredit Bank România va veni Septimiu Postelnicu, care în prezent este Prim Vicepreședinte Executiv al UniCredit Bulbank, Bulgaria.

28 oct. 2022, 17:11
Răsvan Radu renunță la postul de CEO al Unicredit România, după 18 ani de activitate. Va fi înlocuit de Septimiu Postelnicu

„După aproape două decenii la conducerea activităților financiare ale Grupului UniCredit în România, sunt bucuros să continui să îmi dezvolt cariera și să mă implic în coordonarea proiectelor strategice ale Grupului, cu o perspectivă extinsă asupra a două regiuni – Europa Centrală și Europa de Est. Sunt mândru și recunoscător pentru misiunea pe care am îndeplinit-o în timpul mandatului meu în cadrul UniCredit Bank, aceea de a contribui la construirea unei bănci solide, cu o poziție de top și bună reputație în piață, și la creșterea unor generații de lideri și a unor echipe de experți cu rezultate remarcabile, urmărind mereu să dau un sens misiunii oamenilor din jurul meu.

Împreună cu echipa de management și cu echipa de profesioniști ce reprezintă, de fapt, UniCredit Bank, îl felicit pe Septimiu pentru noul său rol de CEO desemnat al UniCredit Bank și sunt încrezător că buna sa cunoaștere atât a activității noastre cât și a mediului de afaceri local va contribui la realizarea în continuare a ambiției noastre, aceea de a ne deservi cât mai bine clienții și comunitățile din care facem parte”, a declarat Răsvan Radu pentru Economica.

Citește și Încă o „conspirație” devenită realitate. Guvernul României vrea să renunțe la banii fizici. Proiect urgent pe masa premierului Nicolae Ciucă

De 30 de ani Răsvan Radu lucrează în sistemul bancar, iar de 18 coordonează activitățile financiare din cadrul UniCredit România. A fost numit CEO al UniCredit România în 2005 și CEO al UniCredit Bank din 2007. Răsvan Radu este membru în Consiliul de Administrație al Aspen Institute Romania, Președinte al Consiliului Patronatelor Bancare din România și fost Președinte al Consiliului Consultativ al Prim Ministrului României.

A absolvit Universitatea Politehnică București, având diplomă de inginer și are și o diplomă în economie, la Universitatea Româno-Americană – București. Răsvan Radu a absolvit și un program MBA la filiala românească a Conservatoire National des Arts et Metiers Paris și Programul de Management Avansat în cadrul Harvard Business School.

Cine e Septimiu Postelnicu, noul CEO al UniCredit România

Septimiu Postelnicu a preluat mandatul de Prim Vicepreședinte Executiv și Vicepreședinte al Directoratului în cadrul UniCredit Bulbank, Bulgaria, la 1 noiembrie 2019. Înainte de acest moment, a fost timp de trei ani Coordonator al Diviziei de Retail în cadrul UniCredit Bank în România și, din mai 2018, Vicepreședinte Executiv al aceleiași divizii. Are o experienţă de 21 de ani în domeniul serviciilor financiare, în poziţii manageriale din zone diverse de business – atât comerciale, cât şi operaţionale.

Citește și Vouchere sociale de 250 de lei. Scurtciruit pe traseul banilor, ce se întâmplă cu românii care nu au primit sumele pe card