Rata de infectare cu Covid continuă să scadă în Capitală. Incidenţa raportată sâmbătă este de 4,05 la mia de locuitori

Rata de incidenţă a COVID-19 calculată la 14 zile este, sâmbătă, în Bucureşti de 4,05 cazuri la mia de locuitori, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică.

20 nov. 2021, 11:17
Rata de infectare cu Covid continuă să scadă în Capitală. Incidenţa raportată sâmbătă este de 4,05 la mia de locuitori

Cea mai mare rată de infectare cu SARS-CoV-2 în Capitală a fost atinsă pe data de 22 octombrie – cu incidenţa de 16,54 cazuri la mia de locuitori.

În urmă cu o zi, incidenţa COVID în Bucureşti a fost 4,34, anunţa DSP.

În acelaşi timp, toate şcolile din localităţile cu incidenţă sub 3 la mie îşi reiau cursurile cu prezenţă fizică de luni, 22 noiembrie, indiferent de rata de vaccinare în rândul personalului. Este vorba de aproape 1.900 de şcoli.

Citeşte şi Ministerul Sănătății nu susţine deschiderea școlilor în format fizic unde incidența e sub 3, indiferent de rata de vaccinare a profesorilor

Un ordin comun al Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii, trimis spre publicare la Monitorul Oficial, prevede că „începând cu data de 22 noiembrie 2021, în localitățile în care rata de incidență este sub 3/1000, activitățile didactice se pot desfășura cu prezența fizică în unitățile de învățământ preuniversitar, cu respectarea strictă a normelor de protecție sanitară, independent de procentul de vaccinare a personalului din unitatea de învățământ”.

Ordinul comun mai prevede că „consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ preuniversitar emit decizia privind reluarea cursurilor cu prezență fizică prin raportare la rata de incidență, publicată pe site-ul Ministerului Educației, cu informarea inspectoratelor şcolare judeţene/ISMB”.

Citeşte şi Boala care omoară mai mulți români decât COVIDUL. Incidența acestei afecțiuni a crescut îngrijorător!


loading...