Rata de infectare din Slovacia s-a redus la jumătate după campania de testare în masă

Slovacia a avut o companie de testare în masă în ultimele două weekend-uri. Premierul Igor Matovic a anunțat că în urma acesteia rata infectării cu COVID a scăzut cu mai mult de jumătate.

RomaniaTV.net
09 nov. 2020, 17:49
Rata de infectare din Slovacia s-a redus la jumătate după campania de testare în masă

În total au fost testați pentru COVID 3,6 milioane de oameni dintr-o populație de 5,5 milioane. Excepțiile au fost copiii mici, dar și unele persoane vârstnice.

Citește și: Slovacia a început a doua testare naţională pentru COVID. Premier: Am descoperit o armă atomică

Testarea în masă s-a făcut în primul week-end din noiembrie. Cei care au fost confirmați cu Covid-19 au fost obligați să intre în carantină. În cel de-al doilea weekend testarea a fost repetată pentru 2 milioane de oameni din zonele cel mai puternic afectate

Rata de infectare a scăzut de la 1,47% în primul weekend la 0,62% în rândul celor care au fost testaţi în al doilea weekend, a anunţat Matovic în conferinţa de presă. 

„Intrăm într-o iarnă grea. Avem un instrument extraordinar de eficient în testarea antigen care reduce proporţia de persoane infectate cu 58%”, a spus şeful guvernului slovac.

Testarea pentru coronavirus a fost gratuită și voluntară, însă Guvernul a impus carantina persoanelor care au refuzat testul. Cetățenii trebuie să aibă la ei certificate din care să rezulte că au făcut testul şi acesta a ieşit negativ.

Până în prezent, Slovacia a raportat 76.072 de cazuri de infectare – din care 366 de decese – depistate prin teste PCR. Testarea antigen, care a inclus o etapă pilot şi două runde de testare în masă, a identificat 57.462 de cazuri.