Rău de mişcare? Aşa îi vii de hac

Nu doar starea de rău cauzată de caniculă, arsurile solare sau insolația îți pot strica vacanța, ci și răul de mișcare. Leacurile din natură te ajută să treci peste această neplăcere.

RomaniaTV.net
24 iul. 2017, 08:41
Rău de mişcare? Aşa îi vii de hac

Starea de rău începe cu transpirații reci, la puțin timp după aceea urmând grețuri, vărsături, amețeală. Dacă te știi sensibilă la mișcare, ia în calcul câteva măsuri de prevenție. Evită să mănânci cu 3 ore înainte de plecare. La ultima masă, alege alimente ușor digerabile. Chiar cu o zi sau două înainte, bea 3 căni de decoct de cimbrișor, rezultat prin fierberea a 15 g de plantă într-un litru de apă.

Iei tinctură de valeriană

Prin faptul că are acțiune sedativă, rădăcina de valeriană combate sensibilitatea la vărsături, reducând senzația de greață. De 3 ori pe zi, mai ales înainte de a porni la drum, este necesar să iei câte un vârf de cuțit de pulbere de valeriană. Dacă preferi varianta tinctură, reține că ai nevoie de aproximativ 15-20 de picături, de 2-3 ori pe zi. Tinctura o poți procura din magazinele cu produse naturiste sau o prepari singură din 20 g rădăcină de valeriană în 100 ml de alcool alimentar, pe care le lași la macerat o săptămână.

Bei ceai de pelin

Dacă nu-l folosești un timp îndelungat sau în perioada sarcinii și alăptării, pelinul este și el de ajutor când pleci la drum lung. Pregătește-ți o infuzie dintr-o jumătate de linguriță de plantă la o cană de apă fiartă. Lași 15 minute acoperit, apoi strecori. Bei ceai de 3 ori pe zi. Cu aceeași frecvență poți lua câte 20 de picături de tinctură de pelin, în loc de infuzie. Pentru a o face în casă, îți trebuie o cantitate de 20 g de pelin, lăsată la macerat în 100 ml de alcool, 7 zile.
Faci o infuzie din semințe de mărar

În locul băuturilor răcoritoare, pune în geantă sau în lada frigorifică ceai de semințe de mărar. Este mai potrivit pentru o bună hidratare și contra răului de mișcare. Fierbe 4 căni cu apă, apoi stinge focul și adaugă 6 lingurițe de semințe. Acoperă vasul, ccufundă-l în apă rece și răcește-l în timp ce se face infuzia. La final, strecoară ceaiul. Bea din el câte puțin, de-a lungul zilei pentru a scăpa de starea de rău.

Atenție!
Citricele, mai ales lămâia, stimulează sucurile gastrice, favorizând apariția vărsăturilor, deci evită consumul lor ca atare sau sub formă de suc.

Mesteci semințe de chimen

Pentru a-ți liniști stomacul și a alunga amețelile cauzate de răul de călătorie, ia o linguriță de semințe de chimen înainte de plecare, pe care le mesteci pe parcursul călătoriei. O altă posibilitate de a folosi chimenul contra răului de mișcare este să cauți în magazinele de profil capsule cu chimen. Ai nevoie de 3 pe zi.

Știai că…
…femeile însărcinate care au rău de mișcare pot bea de 2-3 ori pe zi ceai de frunze de roiniță? Ceaiul se prepară dintr-o linguriță de plantă la o cană cu apă clocotită.

Truc
Răul de avion poate fi combătut cu ghimbir sub formă de capsule, cu 3-5 picături de ulei esențial de mentă puse pe un cub de zahăr sau cu infuzie rece de mentă.

Cum să previi răul de avion