Război în lumea interlopă! Vandam Constantin a intrat cu un BMW în mai multe mașini în Iaşi, apoi a fugit după un rival cu toporul

Vandam Constantin este interlopul care a devenit celebru după ce a izgonit din vilă un senator după ce i-a săpat un mormânt în curte.

10 mart. 2023, 23:39
Război în lumea interlopă! Vandam Constantin a intrat cu un BMW în mai multe mașini în Iaşi, apoi a fugit după un rival cu toporul

Vandam Constantin era la volanul unui autoturism BMW și a intrat în mai multe mașini care erau parcate pe șoseaua Păcurari, apoi a fugit după un rival cu toporul.

Reglare de conturi între interlopi, la Iaşi: „Dacă nu fugea, copilul meu era mort în săbii și cuțite!”

Acesta a fost audiat în calitate de inculpat, iar ancheta este în desfășurare. „În ziua de 02.03.2023, ora 14:00, în timp ce se afla în loc public, pe sos. Păcurari din mun. Iași, inculpatul VC a provocat indignare și nesiguranță față de persoanele prezente, prin aceea că a pus în mișcare un autoturism și a provocat distrugeri altor două autoturisme parcate, demarând în viteză către locul unde se afla persoana vătămată PDS, care s-a ferit și a reușit să evite impactul. Ulterior, numitul VC a coborât și a alergat cu un obiect contondent după numitul PDS. În cauză VC a fost audiat în calitate de inculpat pentru infracțiunea de tulburarea ordinii și liniștii publice, prev. de art. 371 C. Pen, fiind dispusă apoi față de acesta măsură preventivă a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile.

„Nora” lui Sile Cămătaru, implicată într-un accident. Tânăra a urcat băută la volan şi a făcut praf Mercedes-ul

Precizez ca punerea în mișcare a acțiunii penale sau luarea altor măsuri procesuale față de persoana cercetată nu poate aduce atingere principiului prezumției de nevinovăție”, a declarat Radu Cătălin Țocu, prim procuror și purtător de cuvânt la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași, scrie bzi.ro.

 

Vandam Constantin, interlopul care a izgonit din vilă un senator după ce i-a săpat o groapă în curte. Cum s-a terminat conflictul

Vandam Constantin

Vandam Constantin este acuzat de tulburare de posesie, el fiind acuzat că, alături de alte persoane de etnie romă, în 2014, ar fi ocupat abuziv o parte a unei vile din zona Copou a Iaşului. În acea vilă locuia fostul senatorul Ionel Agrigoroaei, care, în urma unei succesiuni de procese civile, a fost nevoit să părăsească imobilul. În prezent, casa valoroasă a rămas în integralitate în posesia interlopilor.

Conflictul dintre acesta şi membrii clanului Tănase a apărut după ce un membru al acestei grupări, Vandam Constantin, de 19 ani, a cumpărat la licitaţie o parte a vilei în care locuia Ionel Agrigoroaei.

Fostul senator a avut respectiva parte de casă scoasă la licitaţie după ce nu a plătit un credit contractat la Piraeus Bank. După mutarea în locuinţa din Copou, Vandam a început să-l ameninţe pe senator, dar şi pe familia acestuia. Interlopul a săpat, la un moment dat, şi o groapă în curtea casei, spu­nându-i vecinului că îi va deveni mormânt.  Ulterior, membrii clanului Tănase s-au apărat şi au spus că groapa ar fi fost săpată pentru amenajarea unui closet. Până să se mute din vilă, Agrigoroaei) a solicitat de nenumărate ori Poliţia pentru a reclama că Vandam şi apropiaţii săi fac scandal.

Vandam şi-a primit pedeapsa. Este interlopul care i-a săpat groapa unui senator, chiar în curtea acestuia

Interlopul a fost cercetat şi de furt, după ce a fost acuzat că ar fi sustrat bunuri de 100.000 de euro de la fostul senator. Acesta acuzaţii, însă, nu au putut fi probate şi au fost clasate de procurori. Avocaţii săi ne-au transmis ieri că Vandam Constantin este nevinovat şi că acesta va obţine achitare în instanţă. „A fost un dosar în care mie mi-a fost încălcat dreptul de a-mi exercita dreptul de a fi avocat iar lui Vandam i-a fost încălcat dreptul la apărare”, a comentat Cristian Curcă, avocatul lui Vandam Constantin.

În prezent, Ionel Agrigoroaei a ieşit din politică, el fiind şi condamnat pentru că ar fi contractat mai multe credite folosindu-se de acte false.