Zelenski, după ce sirenele au sunat iar la Kiev: „Armata rusă nu ia pauze. Are o misiune – să ia vieţile oamenilor”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi-a reiterat apelul pentru mai multe livrări de arme din Occident, insistând în special asupra sistemelor de apărare antirachetă, pentru a putea apăra oraşele ucrainene, informează miercuri dpa.

06 iul. 2022, 09:13
Zelenski, după ce sirenele au sunat iar la Kiev: „Armata rusă nu ia pauze. Are o misiune – să ia vieţile oamenilor”

Volodimir Zelenski a afirmat, într-un discurs adresat ucrainenilor, că armata rusă nu ia pauze, astfel că şi atunci când nu sună sirenele acest lucru este perceput ca “o parte a terorii”.

Potrivit lui Zelenski, a se reuşi apărarea naţiunii ucrainene împotriva atacurilor de rachetă ruse înainte de sfârşitul acestui an constituie un obiectiv esenţial al conducerii Ucrainei. „Însă realizarea acestui obiectiv depinde nu doar de noi, ci şi de înţelegerea nevoilor noastre fundamentale de către partenerii noştri”, a spus Zelenski, în noua sa intervenţie video realizată în timpul nopţii.

Zelenski, apel către toţi ucrainenii: „Vă reamintesc că suntem în război!” VIDEO

“Nu trebuie să căutaţi o logică în acţiunile teroriştilor. Armata rusă nu ia pauze. Are o misiune – să ia vieţile oamenilor, să intimideze oamenii – aşa că şi câteva zile fără sirene sunt simţite ca parte a terorii. În această seară, Kievul şi aproape toată Ucraina au auzit din nou sirenele. Există informaţii de atacuri în regiunea Hmelnîţkîi.

Misiunea noastră este să rezistăm, să avem grijă de noi, inclusiv de emoţiile noastre, să ajutăm la apărarea ţării atât cât se poate, să protejăm statul, atât cât va fi necesar pentru victoria noastră”, a spus Zelenski în discursul de marţi seară.

El a precizat că ruşii au continuat atacurile în Sumî, Mikolaiv şi Dnipropetrovsk. “Unele dintre rachete au fost doborâte de forţele de apărare antiaeriană. Şi nu am redus şi nu vom reduce activitatea noastră diplomatică nici măcar o zi în scopul obţinerii de sisteme moderne de apărare antiaeriană pentru Ucraina în cantităţi suficiente. Aceasta este misiunea maximă pentru statul nostru – să ofere protecţia de bază pentru ucraineni împotriva atacurilor cu rachetă. Însă îndeplinirea acestei misiuni nu depinde doar de noi, ci şi de înţelegerea de către partenerii noştri a nevoilor noastre fundamentale”, a explicat Zelenski.

„Bătălia pentru două oraşe din Ucraina va decide soarta războiului şi cine îl va câştiga”. Un important ofiţer israelian ne arată unde e cheia

Volodimir Zelenski a menţionat că a discutat cu premierul britanic Boris Johnson despre garanţiile sistemului de securitate pentru Ucraina şi i-a mulţumit acestuia pentru asistenţa de securitate a britanicilor.

În plus, Zelenski a spus că i-a mulţumit personal actorului Liev Schreiber pentru că s-a alăturat ca ambasador United24, iniţiativă globală care reuneşte oameni în scopul de a ajuta Ucraina. “El este cofondatorul organizaţiei caritabile BlueCheck, care a finanţat programe de susţinere psihologică şi de evacuare a peste 20.000 de orfani din internate şi orfelinate din regiunile Harkiv, Dnipropetrovsk, Cernihiv şi Odesa. Acum, împreună cu Andrei Şevcenko şi Elina Svitolina, el va munci pe direcţia umanitară”, a declarat preşedintele ucrainean.


loading...
Partenerii noștri