RĂZBOI ÎN UCRAINA. Atacul dronelor de la Kiev vs bombe cu dispersie din partea Rusiei VIDEO

Dronele, ultima invenţie de război, au făcut diferenţa pe câmpul de luptă din Ucraina. Rusia a recuperat terenul pierdut cu drone achiziţionate din Iran, dar a plusat cu bombe cu dispersie.

29 sept. 2022, 11:24

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Atacuri silenţioase şi letale vin din cer. Dronele Kievului au redus la tăcere tancurile ruseşti, după ce armata lui Putin a testat dronele din Iran la Odesa. După cum arată acest videoclip publicat de contul de Twitter al Apărării Ucrainene, dronele zboară deasupra ţintei, de obicei tancuri ale forţelor inamice, ţintesc şi aruncă dispozitive letale de care armata lui Putin nu poate scăpa întreagă.

Volodimir Zelenski: „Dacă vrei să trăieşti, fugi! Ucraina nu poate şi nu va suporta încercările Rusiei de a pune mâna pe orice parte a pământului nostru”
Alte imagini care circulă la Youtube arată cum dronele Kievului ajung în tranşeele ruşilor.

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Joi dimineața, 29 septembrie, ocupanții ruși au atacat comunitatea Zelenodolsk din districtul Krivi Rih, regiunea Dnipropetrovsk. În urma atacului, 13 persoane au fost rănite, relatează Agenţia de presă RBC-Ucraina cu referire la comunicatului Grupului Operațional al Forțelor Ucrainene Kahovka postat pe Facebook. Potrivit forţelor ucrainene, în urma atacului zonei cu bombe cu dispersie, care sunt interzise, ​​clădirea administrativă a uneia dintre întreprinderi a fost avariată, scrie Rador.

Autorităţile pro-ruse din regiunile ucrainene Zaporojie, Herson, Lugansk şi Doneţk revendică victoria în referendumurile privind anexarea la Federaţia Rusă. UE le denunţă
”În comunitatea Zelenodolsk din districtul Krivi Rih, inamicul a atacat infrastructura industrială cu un proiectil cu dispersie, lansat cu o rachetă Uragan. în cursul acestei dimineți. Clădirea administrativă a fost avariată”, se specifică în comunicat. Amintim că, pe 28 septembrie, invadatorii ruşi au atacat şi Krivi Rih. O rachetă a atacat o fabrică de procesare a cerealelor. Pe 27 septembrie, rușii au încercat să atace Krivi Rih cu o rachetă de tip X-59, dar forțele de apărare aeriană ucrainene au doborât-o. Pe 26 septembrie, invadatorii ruşi au lansat un atac cu rachete asupra Aeroportului Krivi Rih.