Război în Ucraina. Bombardamente intense, obuzele au lovit şi o maternitate VIDEO

Războiul din Ucraina a ajuns la ziua 291. Ucrainenii se luptă cu frigul şi întunericul. Ruşii bombardează masiv oraşele ucrainene
Filip Stan
11 dec. 2022, 07:30
Război în Ucraina. Bombardamente intense, obuzele au lovit şi o maternitate VIDEO
Război în Ucraina.

Război în Ucraina. Invadatorii ruşi au bombardat o maternitate din oraşul Kherson din sudul ţării, a anunţat Kyrylo Timoşenko, adjunctul şefului biroului preşedintelui, la 10 decembrie.  Trupele ruseşti bombardează în mod regulat Kherson, capitala regională eliberată de Ucraina la 11 noiembrie.

Recent, ruşii au bombardat o maternitate din Zaporizhzhia, ucigând un nou-născut de doar două zile şi rănind doi medici.

Armata rusă a bombardat şi comunităţile Znob-Novhorodske şi Seredyna-Buda din nordul Oblastului Sumi, aproape de graniţa cu Rusia. Numărul exact al victimelor nu a fost încă dat publicităţii

Primarul oraşului Melitopol, Ivan Fedorov a raportat că o biserică locală, pe care trupele ruse au ocupat-o „cu câteva luni în urmă”, a luat foc şi de asemenea, s-a produs o explozie într-o zonă rezidenţială a oraşului. Fedorov nu a oferit informaţii suplimentare, însă oficialii ruşi susţin că bombardamentele au fost înfăptuite de ucraineni. Cel puţin doi militari ruşi şi-au pierdut viaţa în urma atacurilor.

Oraşul ucrainean Odesa, în beznă după un atac rusesc cu drone kamikaze. Un milion de oameni sunt fără curent, căldură şi apă în plină iarnă
Rezumatul zilei
Toate oraşele mari din estul Ucrainei aflate în zona de ocupaţie rusă au suferit bombardamente masive. Harkov, Poltava, Mariupol şi Zaporojie au fost ţintele predilecte ale ruşilor, care încearcă să elimine orice tip de rezistenţă ucraineană din zonă.

După avansul fulminant din ultima lună, Ucraina se luptă să treacă râul Nipru, pe care ruşii l-au securizat cu străşnicie.

Tot mai mulţi civili cad victime bombardamentelor. Pompierii au recuperat în ultimele 24 de ore cadavrele aflate în adăposturi anti-aeriene improvizate sau dezafectate.

Germania refuză să trimită sisteme de apărare antiaeriană Patriot Ucrainei. Ce motiv invocă

Înaltul oficial german din domeniul Afacerilor externe, Tobias Lindner, a declarat joi că Germania nu are acces liber la sistemele Patriot fabricate în SUA şi nu le poate transfera Ucrainei.

„Sistemele Patriot fac parte din sistemul de apărare colectivă al NATO”, a declarat Lindner. Germania a blocat până acum transferul sistemului de apărare antiaeriană Patriot către Ucraina.

Ministrul polonez al Apărării, Mariusz Blaszczak, a declarat acum patru zile că este dezamăgit de această decizie, luată după ce a discutat cu omologul său german Christine Lambrecht, întrucât „desfăşurarea de Patriot în vestul Ucrainei ar spori securitatea polonezilor şi ucrainenilor”.

Citeşte şi: Război în Ucraina. Rușii au bombardat Zaporojie cu rachete S-300 și cu drone

Oficialul a adăugat că Polonia va începe să lucreze la staţionarea sistemelor de apărare aeriană furnizate de Germania în Polonia şi la integrarea acestora în sistemul său de comandă.

După ce o rachetă a lovit satul polonez Przewodow pe 15 noiembrie, Lambrecht a anunţat că Germania va livra sisteme de rachete Patriot Poloniei. Blaszczak a cerut Germaniei să trimită în schimb lansatoarele în vestul Ucrainei. Guvernul german a răspuns că o astfel de decizie va trebui să fie aprobată de NATO.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!