Război în Ucraina. Bombardamentele armatei ruse au luat drept ţintă infrastructuri-cheie din Kiev

După o serie de eşecuri militare pe teren la finalul verii şi în toamnă, Kremlinul a schimbat tactica şi, în octombrie, a început să atace cu regularitate, folosind zeci de rachete şi de drone

14 ian. 2023, 12:31
Război în Ucraina. Bombardamentele armatei ruse au luat drept ţintă infrastructuri-cheie din Kiev

Război în Ucraina. „Un atac cu rachetă asupra unor infrastructuri esenţiale” este în curs la Kiev, a anunţat un consilier al preşedinţiei ucrainene, Kirilo Timoşenko, pe Telegram, în timp ce primarul oraşului, Vitali Kliciko, a raportat că explozii au avut loc în cartierul Dniprovski şi le-a cerut locuitorilor „să rămână în adăposturi”.

Serviciile administrative ale capitalei ucraineni au anunţat că una dintre infrastructurile oraşului a fost lovită. Fragmente ale unei rachete au căzut în cartierul Golosiivski, dar fără a face răniţi, a mai anunţat Vitali Kliciko.

Imagini apocaliptice din Soledar, orașul din Ucraina cucerit și nimicit cu sălbăticie de armata lui Putin VIDEO
După o serie de eşecuri militare pe teren la finalul verii şi în toamnă, Kremlinul a schimbat tactica şi, în octombrie, a început să atace cu regularitate, folosind zeci de rachete şi de drone, transformatoarele şi centralele electrice din Ucraina. Companiile electrice ucrainene depun toate eforturile pentru a restabili cât mai repede reţeaua, în timp ce iarna se instalează tot mai mult în Ucraina.

Pe 24 februarie anul trecut, Rusia a lansat o agresiune neprovocată şi nejustificată împotriva Ucrainei. Moscova susţine că desfăşoară o ”operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine şi de protejare a populaţiei rusofone din Ucraina.

Război în Ucraina. Un nou videoclip arată o explozie puternică la o clădire care pare ocupată de trupele ruse din Soledar – CNN

Un nou videoclip din oraşul Soledar din estul Ucrainei arată o explozie puternică la o clădire care pare să fi fost un adăpost pentru trupele ruse, relatează CNN.

Videoclipul arată mai mulţi soldaţi mergând de-a lungul unei căi ferate înainte de a se întoarce pe o stradă de la periferia nordică a oraşului.

După ce ajung la o clădire cu un acoperiş verde, explozia distruge clădirea.

Videoclipul a fost geolocalizat de CNN. O versiune mai lungă a videoclipului a fost postată de un soldat ucrainean din zonă. Soldatul, cu numele de cod Madiar, este comandant într-o unitate de recunoaştere aeriană ucraineană.

Citiți și: Rusia anunță că a câştigat luptele şi a preluat oraşul Soledar. Ucraina susţine că luptele continuă

El comentează videoclipul, spunând: „Sunt 10 dintre ei. Mai sunt 10 aici. Şi, evident, toţi merg în aceeaşi direcţie. Se instalează. În grupuri de peste 20 de persoane. În case. La marginea oraşului Soledar.”
„Dimineaţa am supravegheat acest loc”, spune el. „A fost un fel de activitate acolo. Se încărca şi se descărca ceva.”

El descrie clădirea cu acoperiş verde ca fiind „un fel de sediu pentru ei”. Madiar spune că ar trebui să fie cel puţin 25 de soldaţi ruşi acolo.

Apoi întreabă: „Ce ar trebui să facem? HIMARS sau MLRS?” înainte de a se vedea explozia.