Imagini apocaliptice din Soledar, orașul din Ucraina cucerit și nimicit cu sălbăticie de armata lui Putin VIDEO

Au apărut cu imagini din orașul ucrainean Soledar! Rușii au anunțat au cucerit orașul minier Soledar, care a fost distrus complet în urma bombardamentelor masive.

14 ian. 2023, 10:39

După o bătălie de luni de zile în timpul invaziei ruse a Ucrainei, liderul grupului de mercenari Wagner Evgheni Prigojin a anunțat că orașul Soledar este sub ocupație rusă din 10 ianuarie 2023.

Dacă victoria rușilor va fi confirmată în Soledar, acesta ar fi cel mai mare succes al lor în ultimele șase luni de război.

Armata ucraineană neagă însă că a pierdut orașul și a anunțat că a eliminat 100 de ruşi în luptele din Soledar. Mai mult decât atât, președintele Zelenski spune că în continuare acolo se duc lupte violente.

Citiți și: Rusia anunță că a câştigat luptele şi a preluat oraşul Soledar. Ucraina susţine că luptele continuă

Într-un interviu acordat vineri televiziunii publice poloneze, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a mulțumit „prietenilor adevărați” și a criticat ceea ce a numit „meschinăria” unor ţări care nu au ajutat Ucraina în războiul cu Rusia, relatează agenţia EFE.

Imaginile care arată dimensiunea dezastrului de proporții din Soledar

Imaginile apocaliptice au fost surprinse cu o dronă deasupra orașului Soledar și prezintă dimensiunea dezastrului de proporții. Publicația Nexta a postat pe Twitter un videoclip unde se observă că orașul din estul Ucrainei este distrus complet.

Pe străzile pustii domnește o liniște apăsătoare, care conturează o imagine înfricoșătoare, desprinsă parcă din filmele de groază, după ce sute de locuințe au fost distruse în urma atacurilor lansate de armata lui Putin.

Cu toate acestea, preşedintele Volodimir Zelenski a declarat, vineri seara, că lupta pentru Soledar continuă.

„Lupta dură pentru regiunea Doneţk continuă, continuă lupta pentru Bahmut şi Soledar, pentru Kreminna, pentru alte oraşe şi sate din estul ţării noastre. Deşi inamicul şi-a concentrat cele mai mari forţe în această direcţie, trupele noastre – Forţele Armate ale Ucrainei, toate forţele de apărare şi securitate – apără statul. Le mulţumesc luptătorilor din unitatea Kraken pentru acţiunile decisive de distrugere a inamicului în apropiere de Soledar! Mulţumesc soldaţilor din Legiunea Internaţională a Serviciului de Informaţii al Ministerului Apărării şi din unitatea Şaman, care apără cu curaj Bahmutul!”, a dat asigurări preşedintele Ucrainei.

Ucraina a respins afirmațiile Moscovei privind cucerirea Soledar, potrivit Kyiv Post.

„Declarațiile Ministerului Apărării al Federației Ruse despre capturarea orașului nu corespund realității. Bătăliile sunt în curs de desfășurare”, a declarat Serhii Cherevaty, purtător de cuvânt al Grupului de forțe de est al armatei ucrainene.

În schimb, gruparea de mercenari Wagner își asumă în totalitate succesul pentru cucerirea orașului Soledar și critică afirmația Ministerului rus al Apărării potrivit căreia soldații armatei rusești au participat la asalt, transmite CNN.

Luptele orașul minier Soledar au fost unele dintre cele mai sângeroase ale războiului.

Citiți și: Volodimir Zelenski, despre luptele din Soledar: ”Forţele ucrainene îşi menţin poziţiile şi provoacă inamicului pierderi semnificative”