Război în Ucraina, bombardamentele continuă: „Ne rugăm pentru sufletele fraților căzuţi”

Situația din Zona Operațională Donețk este tensionată, dar controlată de Forțele Comunale, asta transmit autoritățile militare de la Kiev, inormează NEXTA. Acesta este bilanțul orei 20.00. Bombardamentele din partea rușilor continuă.

24 feb. 2022, 21:40
Război în Ucraina, bombardamentele continuă: „Ne rugăm pentru sufletele fraților căzuţi”

Război în Ucraina. „Toate unitățile militare opun o rezistență acerbă invadatorilor ruși, iar soldații ucraineni dau dovadă de un curaj și un eroism fără precedent. Forțele combinate au reușit să zădărnicească planul Kremlinului pentru o ofensivă rapidă”, informează Ucraina.

„În ciuda numeroaselor atacuri inamice, a aviației, artileriei și loviturilor cu rachete, precum și a unui număr mare de vehicule blindate, inamicul nu a putut avansa adânc în Ucraina în direcția estică. Apărătorii ucraineni au reușit să respingă atacurile, să apere și să dețină toate așezările și infrastructura cheie.

Joe Biden a convocat o reuniune a Consiliului de Securitate Naţională pe tema Ucrainei. Mesaj pentru România DECLARAŢII LIVE

În direcția Lugansk, în timpul zilei, s-au purtat bătălii aprige pentru Fericire (n. r.: teritoriu ucrainean), Stanița Luganskaya, Lobaciovo, Belovodsk, Starobelsk. În luptele pentru Fericire, două tancuri inamice au fost distruse și au fost capturate un tanc și un ZU-23-2.

În zona Sentyanivka ocupată, artileriştii ucraineni au oprit cu foc o coloană mixtă inamică de vehicule blindate, Gradov şi vehicule.

Război în Ucraina. Se dau lupte grele la această oră pentru ruta terestră spre Crimeea

În direcția Donețk, a fost cel mai periculos în zonele așezărilor Novotroitskoye, Novognatovka, Pavlopov și Pishchevik.

Momentan nu au fost înregistrate noi încercări de spargere a inamicului, observând o scădere a activității focului în unele direcții. Soldații ucraineni își țin ferm pozițiile și provoacă pagube agresorului”, transmit autoritățile de la Kiev.

De asemenea, și comandatul forțelor armate a transmis un mesaj în această seară prin care face apel la unitate.

„Dragi generali, ofițeri, sergenți și soldați! Dragi prieteni în luptă! Multumim fiecaruia dintre voi care astazi în linie ne aparam pamantul de ocupantul rus. Mulțumim poporului ucrainean pentru încredere, ajutor, rugăciuni.

Mulțumim tuturor partenerilor noștri străini. Dar acum este timpul să acționăm, nu să discutăm.

Ne rugăm pentru sufletele fraților căzuți și însănătoșire grabnică a răniților.

Să continuăm să luptăm! Întregul sector de securitate și apărare oferă un decalaj demn. Va fi greu, dar vom sta în picioare.  Adevărul este în spatele nostru. Dumnezeu este cu noi. Și victoria va fi asupra noastră!”, a transmis Comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei pe Facebook.

Experți militari: Se pare că blindatele rusești vor încerca să încercuiască armata ucraineană în faţa Donbasului

Experti militari citați de AFP prezintă diferite scenarii ale războiului din Ucraina. ”Ruşii au pus în practică o fază de pregătire a câmpului de luptă, denumită ”shaping”: neutralizarea întregii apărări antiaeriene, a bazelor aeriene, suprimarea mijloacelor de război electronic. Ei sunt pe cale să câştige superioritatea aeriană înainte de lansa acţiuni terestre de amploare dinspre Belarus, Crimeea şi din est”, explică un ofiţer francez, care crede că ”ruşii sunt porniţi către ocuparea întregii Ucraine”.

”Asistăm deocamdată la o campanie militară rapidă care vizează dislocarea, încercuirea şi distrugerea forţelor ucrainene prin mai multe atacuri simultane lansate pe timp de noapte” dinspre nord, est şi sud, remarcă Franz-Stefan Gady, expert militar la Institutul Internaţional pentru Studii Strategice (IISS).

”Forţele ucrainene sunt aliniate de-a lungul frontierei actuale a pretinselor republici (din Donbas, Doneţk şi Lugansk), în tranşee. Se pare că blindatele ruseşti vor încerca să realizeze o încercuire a Donbasului dinspre vest, venind din nord (…), şi plecând din Crimeea vor încerca să facă joncţiunea pentru a izola armata ucraineană în faţa Donbasului pentru a o neutraliza şi a o forţa să se predea”, anticipează militarul francez menţionat mai sus.