RĂZBOI ÎN UCRAINA. Boris Johnson condamnă atacul Rusiei: „Putin a ales vărsarea de sânge”

Premierul Boris Johnson s-a declarat "îngrozit de evenimentele oribile din Ucraina" şi de faptul că preşedintele rus Vladimir Putin "a ales calea vărsării de sânge şi a distrugerii lansând acest atac neprovocat"..

24 feb. 2022, 08:38
RĂZBOI ÎN UCRAINA. Boris Johnson condamnă atacul Rusiei: „Putin a ales vărsarea de sânge”

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Premierul britanic Boris Johnson a condamnat decizia liderului rus de a invada Ucraina în zorii zilei de 24 februarie.  „Putin a ales vărsarea de sânge”, a transmis liderul guvernului britanic.

Stare de urgenţă în Ucraina. Convoaie de echipamente militare se îndreaptă spre Doneţk. Ce se întâmplă din această noapte UPDATE
Oficialul a vorbit la telefon cu preşedintele ucrainean Zelensky, care l-a informat „cu privire la atacul în curs” al Rusiei.

Johnson a vorbit despre o „oră întunecată” pentru Ucraina, evocând o frază celebră a lui Winston Churchill. „Prim-ministrul a spus că Occidentul nu va rămâne pe margine cât timp preşedintele Putin va duce această campanie împotriva poporului ucrainean”, apreciază purtătorul de cuvânt şi sper că „Ucraina poate rezista”.

„Ucraina şi oamenii săi sunt în mintea tuturor în Marea Britanie la această oră întunecată”, a conchis el.

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Şi cancelarul german Olaf Scholz a descris operaţiunea militară rusă lansată joi dimineaţă în Ucraina drept o „încălcare zdrobitoare” a dreptului internaţional, vorbind despre o „zi întunecată” pentru întreaga Europă.

Rusia a anunţat ce vrea să distrugă în Ucraina: „Instalaţiile de apărare aerodromurile şi aviaţia militară sunt dezactivate”

„Germania condamnă în cei mai fermi termeni posibil acest act fără scrupule al preşedintelui (Vladimir) Putin, solidaritatea noastră se îndreaptă către Ucraina şi poporul acesteia”, a adăugat el într-un comunicat.

RĂZBOI ÎN UCRAINA.  Preşedintele rus Vldimir Putin a anunţat joi dimineaţă o operaţiune militară specială în regiunea ucraineană Donbas, el afirmând că scopul este părarea oamenilor care sunt ţinta abuzurilor şi genocidului regimului de la Kiev. Potrivit CNN, Explozii puternice au putut fi auzite în apropierea capitalei, Kiev şi în Harkov.

Într-o intervenţie la televiziunea de stat, Putin a anunţat acţiunile militare din Donbas, cerând forţelor militare ucrainene să depună armele şi să plece acasă, potrivit agenţiilor de stat RIA-Novosti şi TASS.

„Republicile populare din Donbass au cerut ajutorul Rusiei. Ca urmare, am decis să iniţiem o operaţiune militară specială. Obiectivul este de a proteja oamenii care de opt ani sunt ţinta abuzurilor şi genocidului din partea regimului de la Kiev şi, pentru ca aceasta să înceteze, vom acţiona pentru a demilitariza şi denazifica Ucraina şi îi vorm aduce în faţa justiţiei pe cei care care au comis numeroase crime sângeroase împotriva oamenilor paşnici”, a declarat Putin, conform TASS.