Război în Ucraina. Cecenii sunt nemulţumiţi de armata rusă şi îi cer lui Putin un „atac total”

Cecenii critică felul în care luptă soldații Rusiei şi cer măsuri mai ferme din partea preşedintelui rus pentru a scurta războiul din Ucraina.

01 mart. 2022, 00:18

Război în Ucraina. Unul dintre cei mai loiali oameni ai președintelui rus Vladimir Putin a declarat că atacul Rusiei asupra Ucrainei a eșuat până acum, astfel că vrea un atac mult mai feroce. Potrivit Business Insider, Ramzan Kadirov, șeful Republicii Cecene a Rusiei, a transmis într-un mesaj pe Telegram că abordarea Rusiei din primele zile de război din Ucraina nu a funcționat.

De ce îşi ung soldaţii ucraineni gloanţele cu grăsime de porc în lupta cu cecenii? Explicaţia VIDEO este FABULOASĂ
„După înțelegerea mea, tacticile alese în Ucraina sunt prea lente. Durează prea mult timp și, după părerea mea, nu sunt eficiente” – a spus șeful cecenilor.

El s-a plâns de faptul că forțele Rusiei doar s-au jucat cu armata ucraineană, despre care a spus că este „înarmată până în dinți cu arme noi, muniție, echipament greu de ultimă generație” – făcând aluzie la ajutorul militar dat de Occident.

Adresându-se direct lui Putin, Kadirov i-a cerut acestuia să dea ordine mai dure. El a cerut „coordonarea deplină a acțiunilor armatei, alinierea competentă a forțelor și un asalt decisiv”, după care a adăugat: „Totul!”

Luptători ceceni aduși de ruși în Ucraina pentru a captura mai mulți lideri de la Kiev. Ţintele ar fi dintre oficialii desemnaţi de Kremlin drept „nazişti”

Kadirov, un vechi aliat al lui Putin, este conducătorul autoritar al Ceceniei, o regiune autonomă a Rusiei. Are reputația de lider însetat de sânge; Human Rights Watch a spus că a folosit de multe ori tehnici de tortură și crime extrajudiciare, pe care Kremlinul le-a tolerat.

Kadirov a declarat sâmbătă că luptătorii săi au fost dislocați în Ucraina, potrivit Al Jazeera. Trupele sale sunt adesea văzute în media ca fiind brutale, o imagine pe care Kremlinul a exploatat-o ​​în propaganda sa de război, notează Foreign Policy.

Kremlinul a insistat că operațiunile sale militare de desfășoară conform planului, deși mulți analiști și-au exprimat surprinderea că orașe-cheie precum Kiev și Harkov sunt încă în picioare după câteva zile de atacuri rusești.

Ministerul Regatului Unit al Apărării a declarat luni dimineața că „eșecurile logistice și rezistența fermă a Ucrainei” au împiedicat capacitatea Rusiei de a-și atinge obiectivele.