Război în Ucraina. Cel mai dur anunţ pentru Putin de la începutul războiului

Oficialii ucraineni anunţă că pierderile armatei ruse în războiul din Ucraina sunt din ce în ce mai mari.

18 mart. 2022, 15:30
Război în Ucraina. Cel mai dur anunţ pentru Putin de la începutul războiului

Război în Ucraina. Potrivit ucrainenilor, în jur de 14.200 de militari ruşi au murit în timpul conflictului. Este o cifră care nu a fost confirmată şi din alte surse.

De asemenea, partea ucraineană vorbeşte despre o creştere importantă a pierderilor de echipament militar în tabăra rusă.

Efectele devastatoare ale ”micii arme nucleare” TOS 1A BURATINO, cu care ruşii au făcut ravagii la Cernihiv. Produce leziuni interne teribile, distrugând complet organele care conţin oxigen
Pe lista cu pierderi ale ruşilor ar fi 93 de avioane, 112 elicoptere, 450 de tancuri, 1.448 de maşini blindate, 205 sisteme de artilerie, 60 de rezervoare de combustibil, 3 ambarcaţiuni şi 879 vehicule. Pierderile au fost înregistrate în perioada 24 februarie- 18 martie.

Preşedintele Vladimir Putin l-a sunat pe preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, şi i-a transmis care sunt condiţiile exacte ale Rusiei pentru a ajunge la un acord de pace cu Ucraina. Potrivit lui Ibrahim Kalin, consilierul principal şi purtătorul de cuvânt al preşedintelui Erdogan, condiţiile ruseşti se împart în două categorii, iar prima ”nu ar fi prea dificil de îndeplinit” pentru Ucraina. Pe de altă parte, a doua categorie de condiţii va presupune, cel mai probabil, o întâlnire faţă în faţă între Putin şi Zelenski, relatează BBC.

 

Dezvăluiri tulburătoare ale fostei partenere de viață a „bancherului lui Putin”: „De multe ori, liderul de la Kremlin acţionează fără să aibă vreo strategie. Face lucruri incredibil de distructive doar pentru a-şi hrăni egoul”

Război în Ucraina.  Mii de persoane sărbătoresc pe Stadionul Lujniki de la Moscova anexarea Peninsulei ucrainene Crimeea

În tot acest timp, Vladimir Putin continuă propaganda la Moscova, aplaudat de 200.000 de oameni, într-un concert grandios, ce are loc pe un stadion. Pe un afiș din spatele președintelui rus scrie ”Pentru o lume fără nazim, pentru Rusia”.

Astăzi, în Rusia sunt organizate mai multe mitinguri-concerte, în sprijinul operațiunii speciale din Ucraina. Totodată, se celebrează anexarea Crimeei, fiind a opta aniversare. Participanții la concerte se vor pronunța în sprijinul Donbasului și al Armatei Ruse, despre care ei știu că organizează o ”operațiune militară” în Ucraina. ”Sărbătoarea” se va desfășura sub trei sloganuri generale: ”Pentru lume”, ”Pentru Rusia” și ”Pentru președinte”.

Angajaţi de la stat au fost aduşi cu autobuzul pe stadion, potriv it FT.

Un clip video în care steaguri ucrainene sunt atuncate pe jos a fost proiectat la stadion.

Guvernul rus anunţa la 18 martie 2014, în urma unui referendum, la 16 martie 2014, că ”republica Crimeea” şi oraşul Sevastopol deveneau membre ale Federaţiei ruse.

La 24 februarie, Vladimir Putin a lansat invadarea Ucrainei, unde poartă un război sângeros.