Război în Ucraina: Cinci rachete au lovit oraşul Kramatorsk

Cinci rachete lansate de ruși au lovit orașul ucrainean Kramatorsk, duminică, pe parcursul nopții, potrivit Sky News.

30 apr. 2023, 20:17

Cinci rachete au lovit Kramatorsk, în estul regiunii Donețk, în cursul nopții, a anunțat guvernatorul Pavlo Kyrylenko. Pe Telegram, Kyrylenko a spus că două rachete au căzut pe un câmp din afara orașului, două într-o zonă industrială și una pe o proprietate privată.

Trupele lui Zelenski au trecut graniţa în Rusia. Risc mare de extindere a războiului din Ucraina
El a mai spus că rușii au bombardat de cinci ori și orașul Avdiivka din estul țării. În urma atacurilor, nu au fost victime.

Rusia îl înlocuieşte în funcţie pe şeful logisticii militare, generalul Mihail Mizinţev, ”Măcelarul de la Mariupol”, cu adjunctul directorului Gărzii Naţionale ruse, generalul Aleksei Kuzmenkov

Armata rusă anunţă duminică numirea unui nou şef al logisticii militare, generalul Aleksei Kuzmenkov, în locul generalului Mihail Mizinţev, în contextul în care Kievul anunţă că şi-a încheiat pregătirile unei contraofensive în Războiul rus din Ucraina, relatează AFP.

”Generalul Aleksei Kuzmenkov a fost numit viceministru rus al Apărării, însărcinat cu reaprovizionarea cu material şi tehnică a Forţelor armate ruse”, anunţă într-un comunicat armata.

Kuzmenkov a fost până în prezent adjunctul directorului Gărzii Naţionale ruse (Rosgvardia), un post pe care-l ocupă din 2019, precizează armata.

Aleksei Kuzmenkov îl înlocuieşte în funcţie pe Mihail Mizinţev, care a fost numit în acest post în septembrie. Fostul comandant al Centrului de Control al Apărării Naţionale ruse, Mizinţev – supranumit de către presa occidentală ”Măcelarul de la Mariupol” – este vizat de sancţiuni care i-au fost impuse de către Occident din cauza rolului pe care l-a jucat în asedierea Mariupolului, un oraş portuar situat în sud-estul Ucrainei, vestat a de bombardamente.

Zelenski: Ne putem elibera teritoriul. Contraofensiva este foarte importantă. Avem nevoie de o victorie.

Cu toate acestea, nu s-a făcut niciun anunţ oficial al destituirii sale, nici de către armata rusă şi nici în presa rusă de stat.

Logistica rusă s-a dovedit adesea deficitară de la începutul ofensivei ruse în Ucraina, lansată la 24 februarie 2022.

Ea a fost pusă la încercare de decizia preşedintelui rus Vadimir Putin de mobilizare a câtorva sute de mii de rezervişti, în septembrie, într-o încercare de a răsturna înfrângeri ale armatei ruse în faţa forţelor ucrainene, înarmată de către Occident.