Război în Ucraina: Generalul rus Andrei Simonov a fost ucis

Generalul rus Andrei Simonov a fost ucis într-un atac al armatei ucrainene în oraşul Izium, anunţă mai mulţi jurnalişti aflaţi în Ucraina.

01 mai 2022, 00:27
Război în Ucraina: Generalul rus Andrei Simonov a fost ucis

Generalul rus Andrei Simonov se afla în oraşul Izium, astăzi, atunci când postul de comandă rus a fost atacat de forţele armatei ucrainene.

Potrivit primelor informaţii, generalul Simonov a fost eliminat în urma atacului, însă numărul total al victimelor nu a fost făcut public.

Contraofensiva Ucrainei: Noi atacuri pe teritoriul Rusiei. Ce spune Penagonul despre ofensiva rusă din Donbas
Generalul Simonov se alătură astfel altor zece generali ai Rusiei care şi-au pierdut viaţa în războiul din Ucraina.

Numărul generalilor ucişi în Ucraina este neobişnuit de mare, a explicat David Petraeus, fost şef al CIA, care a mai precizat că aceasta este încă o dovadă a faptului că dispozitivul de comandă şi control al armatei ruse nu funcţionează.

De la începutul războiului din Ucraina, la 24 februarie 2022, Rusia ar fi pierdut peste 20.000 de militari în Ucraina, printre care şi câteva zeci de ofiţeri cu rang superior.

Război în Ucraina: Rusia anunţă că a lovit 389 de ţinte ucrainene/ Ucraina susţine că a distrus peste 1.000 de tancuri ruseşti

Rusia anunţă sâmbătă că unităţile sale de artilerie au lovit peste noapte 389 de ţinte ucrainene, inclusiv 35 de puncte de control, 15 depozite de arme şi muniţii şi mai multe zone în care erau concentrate trupele şi echipamentele ucrainen

Volodimir Zelenski a făcut anunţul imediat după miezul nopţii. Se aşteaptă reacţia Rusiei

Ministerul rus al Apărării a declarat că rachetele sale au lovit patru depozite de muniţie şi combustibil.

La Kiev, Ministerul Apărării ucrainean susţine că a distrus peste 1.000 de tancuri ruseşti de la începutul războiului. Peste 23.000 de soldaţi ruşi au fost, de asemenea, ucişi.