Război în Ucraina. Încă un general rus mort în războiul din Ucraina

Informaţiile operative furnizate de SUA armatei ucrainene au permis eliminarea mai multor generali ruşi în apropierea frontului din Ucraina, a dezvăluit recent publicaţia New York Times

25 mai 2022, 13:00
Război în Ucraina. Încă un general rus mort în războiul din Ucraina

Război în Ucraina. Putin a mai pierdut un general. Decesul lui Kanamat Botashev a fost anunţat de ucraineni, dar nu a fost confirmat de Kremlin. Generalul-maior în retragere al Forțelor Aeriene Ruse, Kanamat Botashev, a fost doborât și ucis în Ucraina. Informația a fost confirmată de trei foști subalterni ai acestuia. Ei au ținut legătura cu Botashev după încheierea serviciului și au cerut anonimatul din motive de securitate personală.

Înainte de pensionare, Botashev a fost comandantul unui regiment de aviație. Participarea unui astfel de ofițer de rang înalt la luptele aeriene arată atât despre sarcinile dificile pe care Moscova le stabilește piloților militari, cât și despre lipsa specialiștilor înalt calificați.

Rusia atacă cu rachete regiunile Zaporizhzhia şi Dnipropetrovsk din Ucraina. Civili ucişi în ofensiva rusă din Donbas
Duminică, 22 mai, Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a anunțat că un avion de atac rusesc Su-25 a fost doborât pe cer deasupra regiunii Lugansk. Iar pilotul nu a avut timp să se ejecteze, se arată într-un raport.

Unul dintre foștii colegi ai lui Botashev a confirmat pentru BBC că, în Ucraina, generalul în retragere a îndeplinit misiuni pe Su-25.

„Astăzi a murit Kanamat! Cartierul Popasnaya, 8:25… Prima apropiere a NAR (rachete de avioane neghidate – BBC ), a doua – bombe… Stinger la ieșirea din atac, o explozie în aer și . .. Așa este”, a spus participantul în discuțiile pe unul dintre canalele rusești de Telegram.

Război în Ucraina. În aceste ore se decide soarta conflictului. Anunţ disperat de la Kiev
Administratorul a șters acest comentariu, dar alți membri au continuat discuția folosind inițialele C.H.B., mai arată BBC.

„La revedere, comandante… Sunt puțini oameni pe această planetă care au trăit pe cer la fel de mult ca tine. Cerul ia ce e mai bun, astăzi te-a luat”, a scris Fighterbomber, un canal de telegrame autorizat în cercurile armatei ruse.

Jurnaliștii britanici mai precizează că are confimrări privind moartea a cel puțin 31 de piloți militari ruși în Ucraina – pierderi sensibile pentru forțele aeriene, deși cifrele reale pot fi mai mari.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, pregătirea unui astfel de pilot durează 10-12 ani și costă aproximativ 8 milioane de dolari.


loading...
Partenerii noștri