Război în Ucraina. Lovitură năprasnică a Rusiei duminică seara, atac cu drone sinucigaşe şi rachete în marile oraşe

O nouă rundă de rachete asupra orașelor ucrainene, inclusiv drone sinucigașe de fabricație iraniană. Infrastructurile de electricitate și de apă au fost avariate la Kiev, Harkov, Kryvyi Rih și în alte orașe.

12 feb. 2023, 22:36
Război în Ucraina. Lovitură năprasnică a Rusiei duminică seara, atac cu drone sinucigaşe şi rachete în marile oraşe

Război în Ucraina. Un atac cu rachete lansat în zona de nord vest a Ucrainei, în regiunea Harkov, a dus la distrugerea unor clădiri de locuit și ale unor depozite civile. Rușii par că nu mai au nicio strategie militară pentru acțiunea lor specială, și se apucă să execute bombardamente la întâmplare, fără nicio logică militară.

În urma unui atac cu drone iraniene Shahed 136 și rachete de croazieră, lansat în regiunea Harkov, 13 blocuri de locuințe, avariate grav înainte de atac, au fost din nou țintele de pe lista armatei lui Putin. Un civil de 35 de ani a suferit răni și a fost transportat la spital.

Război în Ucraina UPDATE- Doi foști luptători ai companiei militare private Wagner au povestit pentru CNN experiențele lor terifiante pe câmpul de luptă din estul Ucrainei și cum oricine șovăia era imediat împușcat de proprii comandanți. Cei doi luptători au fost capturați de forțele ucrainene la sfârșitul anului trecut.

Noi atacuri cu rachete în Ucraina, foarte aproape de România după ce Ucraina anunțase că rachete rusești au pătruns în spațiul aerian al României și Republicii Moldova
„Eram în număr de 90. Șaizeci au murit în acel prim asalt, uciși de tiruri de mortiere. Alți câțiva au rămas acolo răniți”, a spus unul dintre ei despre un atac desfășurat în apropierea satului Bilohorivka.

„Dacă un grup nu reușește, se trimite imediat un altul. Dacă nici al doilea nu reușește, se trimite un alt grup”, a afirmat acesta.

Confruntări dure pe linia frontului din regiunea estică Donețk. Potrivit autorităților ucraiene, cele mai aprige confruntări sunt în orașele Vuhledar și Maryinka, din apropierea Bahmutului, devenit un nou strategic pentru ambele tabere. Între timp, estimările privind evoluția conflictului sunt tot mai pesimiste, unii analiști opinând că se va ajunge la o confrunatre pe scară mai mare.
Presedintele Poloniei, avertisment fara precedent: ,,Putin ar putea castiga razboiul

Președintele Poloniei – Andrzej Duda avertizează Occidentul că dacă Kievul nu va primi armele necesare, armata rusă va câștiga războiul.

„Ucraina nu are infrastructură militară modernă, dar au oameni! Dacă nu trimitem echipamente militare în Ucraina în următoarele săptămâni, Putin ar putea câștiga”, a spus președintele polon, Andrzej Duda.

Preşedintele Joe Biden va vizita Polonia în această lună pentru a marca un an de la debutul invaziei Rusiei în Ucraina, revenind în regiune în momentul în care războiul intră într-o nouă fază, fără o cale clară spre pace.

Citește și: Reacţia SUA în scandalul rachetelor ruseşti care ar fi survolat România şi Republica Moldova: „Nu există niciun indiciu” privind o ameninţare rusească la adresa ţării noastre

Casa Albă a declarat că președintele plănuiește să viziteze Polonia în perioada 20-22 februarie. Joe Biden se va întâlni cu președintele polonez Andrzej Duda și cu alți lideri din regiune.

„El se va întâlni cu preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, pentru a discuta despre cooperarea noastră bilaterală, precum şi despre eforturile noastre colective de sprijinire a Ucrainei şi de consolidare a descurajării NATO. De asemenea, se va întâlni cu liderii celor Nouă de la Bucureşti (B9), un grup al aliaţilor noştri din Flancul Estic al NATO, pentru a reafirma sprijinul neabătut al Statelor Unite pentru securitatea Alianţei”, se arată într-un comunicat de la Casa Albă.