Război în Ucraina. Lovitură pentru Putin, o dronă a lovit teritoriul Rusiei. Pagube imense! VIDEO

Atac ucrainean cu dronă la o staţie de pompare Transneft în regiunea rusă Briansk, acuză guvernatorul Aleksandr Bogomaz.

21 mart. 2023, 20:23
Război în Ucraina. Lovitură pentru Putin, o dronă a lovit teritoriul Rusiei. Pagube imense! VIDEO

Ucraina a atacat marţi cu dronă o staţie de pomparea petrolului Transneft, la , în Briansk, o regiune rusă situată în apropiere de frontieră – fără să facă victime -, acuză guvernatorul regiunii Aleksandr Bogomaz, relatează AFP.

”Forţele armate ucrainene au folosit o dronă pentru a ataca teritoriul staţiei de pompare a petrolului la Novozîbkov, care aparţine Transneft”, acuză într-o postare pe Telegram guvernatorul regiunii ruse Briansk Aleksandr Bogomaz.

”Nicio victimă nu a fost semnalată”, anunţă el. Rusia anunţă că a respins un atac cu drone în Crimeea, la două zile după vizita lui Putin. Un rănit la Djankoi, într-un atac vizând infrastructuri civile

Zelenski anunţă că Ucraina primeşte obuze în valoare de 2 miliarde de euro şi rachete Himars
Ocupaţia rusă anunţă marţi că a doborât luni drone ucrainene în Crimeea, la două zile după o vizită a preşedintelui rus Vladimir Putin în această peninsulă ucraineană anexată de Rusia în 2014, relatează AFP.

Luni seara, ”apărarea antiaeriană a respins un atac cu dronă în apropiere de oraşul Djankoi, în Crimeea”, anunţă într-un comunicat Comitetul rus de anchetă, un organ însărcinat cu cele mai importante investigaţii. Guvernatorul instalat de Moscova în Crimeea, Serghei Aksionov, a anunţat că o persoană a fost rănită de fragmente de drone care au căzut pe locuinţa acesteia şi pe un magazin.

Medvedev, dupa decizia CPI in privinta lui Putin: Toţi oamenii sunt „sub Dumnezeu și sub raza de acțiune a rachetelor
Un consilier al lui Serghei Aksionov, Oleg Hriuşciov, acuză autorităţie ucrainene de comiterea acestui atac cu scopul de a ”răzbuna” pe anexarea crimeei de către Moscova, la câteva zile de la marcarea a nouă ani de la anexare.

Sâmbătă, Vladimir Putin a efectuat o vizită-surpriză în Crimeea, pentru a marca această aniversare. El s-a dus la baza rusă de la Sevastopol, portul de ataş al Flotei ruse la Marea Neagră. După aceea, liderul de la Kremlin s-a dus la Mariupol, un oraş ucrainean portuar cucerit de forţele ruse după un asediu care transformat în ruine o mare parte a acestui oraş.

Crimeea a fost  în mai multe rânduri, după lansarea ofensiei Moscovei împotriva Ucrainei, ţinta unor atacuri cu drone. La începutul lui martie, Rusia a anunţat că a respins un ”atac masiv” cu drone ucrainene şi doborârea a zece aparate. Rusia dispune de o bază militară în regiunea Djankoi. În august 2022, această bază a fost devastată de explozia unui depozit de muniţie. Moscova a sfârşit, atunci, prin a recunoaşte un ”sabotaj”.

 

Ucraina respinge avansul rusesc în centrul Bahmutului

Forţele Kievului au respins încercările ruseşti de a avansa în centrul Bahmut, a afirmat un general ucrainean de rang înalt. Bătălia de luni de zile pentru micul oraş estic a devenit una dintre cele mai sângeroase din războiul de aproape 13 luni al Rusiei în Ucraina, scrie Sky News.

„Grupuri de asalt ale inamicului încearcă să avanseze de la periferie spre centrul oraşului, dar forţele noastre de apărare lucrează şi le distrug 24 de ore din 24, 7 zile din 7”, a scris Oleksandr Syrskyi, comandantul forţelor terestre ucrainene, pe Telegram.

El a afirmat că au loc lupte intense de-a lungul liniei de est a frontului. Rusia a făcut din capturarea oraşului Bahmut o prioritate în strategia sa de preluare a controlului asupra regiunii industriale ucrainene Donbas. Dacă forţele ruseşti capturează Bahmut, aceasta va fi primul câştig teritorial semnificativ al Moscovei din vara anului trecut.

Ministrul adjunct al apărării, Hanna Malyar, a declarat că nimeni nu credea că Bahmut va rezista atât de mult timp sub atacuri atât de intense. Ea a numit trei generali şi doi colonei care conduc apărarea Bahmut, mulţumindu-le pentru conducerea lor şi miilor de soldaţi pentru curajul lor.