RAZBOI în Ucraina: Lupte în centrul Mariupol, asalt asupra statului major al separatiştilor

Faza activă a operaţiunii antiteroriste a început joi la Mariupol, oraş-port (cu 480.000 de locuitori) pe coasta Mării Azov, a anunţat vineri ministrul ucrainean de interne Arsen Avakov, pe pagina sa de Facebook, citată de agenţia de presă Interfax-Ukraina, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
13 iun. 2014, 08:16
RAZBOI în Ucraina: Lupte în centrul Mariupol, asalt asupra statului major al separatiştilor

Operaţiunea planificată pentru eliminarea zonei fortificate a teroriştilor din (aşa-numita) ‘Republica Populară’ Doneţk, în frunte cu autoritatea criminală Cecen, este în curs de desfăşurare. Zona de operaţiuni – centrul Mariupol – este încercuită‘, scrie Avakov.

Potrivit ministrului ucrainean, ‘operaţiunea a început vineri, în jurul orei 04h50, şi decurge conform planului’.

‘Operaţiunea decurge cu succes. Toate principalele puncte ale bastionului separatiştilor au fost preluate sub control (guvernamental)’, indică Avakov, adăugând că numai doi soldaţi ucraineni au fost răniţi în luptele de la Mariupol, în timp ce pierderile în rândul separatiştilor sunt semnificative.

‘La Mariupol, luptele se dau la intersecţia străzilor Italiană şi Greacă. Se încearcă luarea cu asalt a sediului Republicii Populare Doneţk. Militarii ucraineni trag cu bazooka (aruncător de grenade antitanc portabil). Un incendiu a izbucnit în clădire. Rebelii se menţin pe poziţie’, se menţionează pe pagina de Twitter a separatiştilor din Doneţk.

Garda Naţională, subordonată Kievului, care este angajată în luptele din Mariupol pentru eliberarea clădirilor administrative ocupate de separatişti, a anunţat deja că există patru răniţi, dintre care unul în stare gravă, iar confruntările continuă, informează Ria Novosti.


loading...
Partenerii noștri