Război în Ucraina. Mutarea ce răstoarnă total planul de cucerire al lui Putin

Consilierul prezidențial Mihail Podoliak susține că Ucraina face eforturi la nivel diplomatic și militar pentru a primi mai multe arme și echipamente militare.

27 mai 2022, 09:03
Război în Ucraina. Mutarea ce răstoarnă total planul de cucerire al lui Putin

Război în Ucraina. Mihail Podoliak, consilierul lui Volodimir Zelenski, susține că nu mai e mult timp până ce soldații ruși vor fi epuizați și armata își va pierde potențialul ofensiv. Ucraina acumulează forță suficientă și cu siguranță sudul țării noastre va fi eliberat, potrivit mesajului de pe canalul său Telegram.

„Să fim sinceri. Despre teritoriile ocupate. Și despre toate inițiativele criminale ale rușilor și tentativele stupide de a ne fura orașele. Rusia se străduiește foarte mult să îi convingă pe ucrainenii din sud că Ucraina i-a  părăsit și că „lumea rusă” e de mult timp acolo.

Avem o operațiune psihologică rusă clasică: să provocăm stânjeneală și resentimente față de cei abandonați, pentru ca apoi sentimentele să fie transformate în furie”, a afirmat Podoliak.

Război în Ucraina. Moscova refuză controlul AIEA la cea mai mare centrală nucleară din Europa

Război în Ucraina. Consilierul prezidențial Podoliak spune însă că „nu este vorba de o zi sau de o lună, dar nici de un an. Drapelul ucrainean va flutura din nou deasupra Hersonului. Nu mâine, dar mai repede decât își poate imagina oricine”.

Consilierul prezidențial susține că Ucraina face eforturi la nivel diplomatic și militar pentru a primi mai multe arme și echipamente militare, într-un număr suficient de mare pentru a-i elibera pe ucrianeni din teritoriile ocupate.

VIDEO şocant Momentul în care o dronă kamikaze a ruşilor lovește un grup de soldați ucraineni

„Întreaga mașinărie militară lucrează pentru a opri ofensiva agresivă a inamicului în estul țării chiar acum. Kremlinul aruncă tot ce are în luptă, dar timpul este de partea noastră. De îndată ce Rusia este epuizată și își pierde potențial ofensiv, iar Ucraina a acumulat suficiente forțe – cu siguranță sudul țării noastre va fi eliberat”, a asigurat consilierul șefului Oficiului Prezidențial.

Președintele rus Vladimir Putin a semnat miercuri, 25 mai, un decret privind simplificarea procedurii de obținere a cetățeniei ruse pentru locuitorii din regiunile Zaporojie și Herson. În acest moment, ocupanții ruși controlează ilegal doar anumite zone din regiunile Zaporojie și Herson, scrie Unian.net.