Război în Ucraina. Navă sub pavilion turcesc, lovită de rachete la Herson. VIDEO

O navă de transport de mărfuri generale deținută de Turcia a fost lovită de o rachetă în portul orașului Herson din sudul Ucrainei, declanșând un incendiu, potrivit unor înregistrări video de la fața locului și a unor surse de transport maritim, citate de Reuters.

25 ian. 2023, 23:12
Război în Ucraina. Navă sub pavilion turcesc, lovită de rachete la Herson. VIDEO

Război în Ucraina. Rusia, aflată în superioritate numerică, îşi intensifică luptele în regiunea Doneţk din estul Ucrainei, a afirmat miercuri viceministrul ucrainean al apărării, Ganna Maliar, transmite AFP. Şi în alte zone se dau lupte grele, dar prin rachete şi drone.

Racheta a lovit marți podul navei numite Tuzla, a declarat compania de securitate maritimă Ambrey, provocând incendiul. Imaginile video au arătat cum flăcările au umplut sala de comandă a navei.

John Kirby, NATO: „Dacă o ţară aliată este atacată, atunci vor reacționa foarte dur”

Reuters a reușit să confirme locația de la navele și clădirile văzute în înregistrarea video, care se potrivește cu imaginile din fișiere și imagini din satelit ale zonei. Reuters nu a putut să confirme în mod independent data la care au fost filmate înregistrările video.

Nava, care a fost blocată în port din 2022 februarie, era operată de Cayeli Shipping, care nu a fost disponibilă pentru comentarii.

O sursă de transport maritim a declarat că există douăsprezece nave turcești blocate în porturile ucrainene, inclusiv în Herson, care nu sunt acoperite de acordul privind cerealele din Marea Neagră negociat de ONU.

„A avut loc un atac ieri seară, cel mai probabil la port, iar o încărcătură explozivă pare să fi lovit nava. Navele turcești din Herson sunt deservite de un echipaj scheletic, astfel că nu există răniți sau victime”, a declarat sursa, sub rezerva anonimatului.

Atac fulger al trupelor speciale ucrainene asupra inamicilor ruşi: au omorât cel puţin 12 soldaţi ruşi, au distrus un tanc şi au luat un prizonier VIDEO
„Luptele se intensifică”, a indicat aceasta pe Telegram, menţionând zona din apropiere de Bahmut, pe care trupele Moscovei încearcă să-l cucerească de câteva luni, precum şi oraşul Vugledar, care avea 15.000 de locuitori înainte de război şi este situat în partea de sud-vest a liniei frontului din regiunea Doneţk.

„Acum, în Donbas, în faţa superiorităţii lor numerice şi în materie de arme, avantajul nostru constă în profesionalismul comandamentului militar şi curajul soldaţilor”, a adăugat Ganna Maliar, în mesajul transmis cu puţin timp după anunţul livrării de tancuri grele occidentale Kievului.