Război în Ucraina. Rachetele au lovit un bloc de locuinţe din Zaporojie VIDEO

Trei morţi în urma unui atac rusesc în Zaporojie. Moscova susţine că a fost o rachetă a apărării antiaeriene ucrainene.

02 mart. 2023, 10:58

Război în Ucraina. Cel puţin trei persoane au fost ucise şi alte şase au fost rănite în urma unui bombardament rusesc nocturn care a lovit un bloc de locuinţe din Zaporojie, în sudul Ucrainei, au anunţat joi autorităţile locale, informează AFP.

Într-un comunicat, poliţia ucraineană a raportat că o rachetă rusă, „potrivit unor informaţii preliminare ce fusese lansată de o baterie S-300”, a distrus peste 10 apartamente în acest imobil „unde oamenii dormeau liniştit”.

„În urma operaţiunilor de căutare, şase persoane au fost scoase de sub dărâmături, precum şi trupurile neînsufleţite a trei persoane”, a precizat această sursă.

Război în Ucraina. Navă rusească scufundată în Marea Neagră – Un mort şi zece răniţi VIDEO

Imagini postate de serviciile de securitate ucrainene arată locuitori evacuaţi în mijlocul dărâmăturilor, ajutaţi de pompieri.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a denunţat un act al unui „stat terorist care vrea să facă din fiecare dintre zilele noastre o zi de teroare”.

„Însă răul nu va birui în ţara noastră. Îi vom alunga pe toţi ocupanţii şi ei vor răspunde pentru tot”, a adăugat Zelenski pe Telegram.

Acest nou atac aminteşte de bombardamentul rus de la mijlocul lui ianuarie asupra unui bloc de locuinţe din Dnipro, oraş important din zona central-estică a Ucrainei.

Război din Ucraina. Alerta anti-aeriană a fost activată în toată ţara, anunţul lui Putin!
Anterior, autorităţile ucrainene au declarat că o femeie însărcinată se numără printre cele nouă persoane salvate dintre dărâmăturile clădirii rezidenţiale din Zaporojie, după ce aceasta a fost distrusă de rachete ruseşti.

La rândul său, agenţia de ştiri a statului rus, TASS, transmite că blocul de locuinţe din Zaporojie a fost distrus după ce a fost lovit de o rachetă trasă de unităţile de apărare antiaeriană ale armatei ucrainene. Agenţia îl citează pe şeful mişcării „Suntem împreună cu Rusia”, Volodimir Rogov.

Moscova a anexat regiunea Zaporojie în toamna anului trecut, dar nu controlează în totalitate acest teritoriu unde se află şi cea mai mare centrală nucleară din Europa, centrala Zaporojie, care este ocupată de ruşi.

„Zaporojie rezistă cu curaj agresorului rus. Ca represalii, acesta atacă civilii. O clădire înaltă a fost lovită în mod deliberat noaptea trecută. Trei etaje sunt complet distruse, oamenii au murit. Continuăm să căutăm sub dărâmături. Condoleanţe victimelor. Nu vom ierta acest lucru”, a scris pe Twitter prima-doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska.