Război în Ucraina. Rusia lansează bombardamente masive asupra capitalei Kiev VIDEO

Administraţia Militară a Kievului a anunţat că apărarea aeriană “a avut de lucru” în ultimele ore. Potrivit The Kyiv Independent, resturi de dronă ar fi lovit o maşină parcată şi un bloc.

08 mai 2023, 08:29
Război în Ucraina. Rusia lansează bombardamente masive asupra capitalei Kiev VIDEO

Război în Ucraina. Rusia a lansat cel puţin 35 de rachete Shahed-136/131 de fabricaţie iraniană în primele ore ale zilei de 8 mai, pe fondul unui alt atac de amploare asupra Ucrainei, a declarat Statul Major General al Forţelor Armate ucrainene în actualizarea sa de dimineaţă. Apărarea aeriană a Ucrainei a doborât toate ţintele aeriene.

Autorităţile din Kiev sunt îngrijorate. Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a raportat că cinci civili au fost răniţi în districtele Sviatoshynskyi şi Solomianskyi din Kiev, în timp ce alertele de raid aerian au răsunat în mai multe regiuni ale ţării la primele ore ale zilei de 8 mai.

Iniţial, el a scris pe Telegram că trei persoane au fost rănite. Ulterior, primarul a precizat că în Sviatoshynskyi au fost spitalizate două persoane.

Război în Ucraina. Administraţia Militară a Kievului a anunţat că apărarea aeriană “a avut de lucru” în ultimele ore. Potrivit The Kyiv Independent, resturi de dronă ar fi lovit o maşină parcată şi un bloc.

O explozie a fost raportată în oraşul Odesa. În toată Ucraina, a fost anunţată o alertă de raid aerian pe scară largă.

Bombardamentele rusești au ucis zeci de civili în Herson: ”Țintele lor sunt viețile noastre și viețile copiilor noștri”

Război în Ucraina. Pe de altă parte, ISW pune la îndoială capacitatea Rusiei de a coordona o campanie de apărare coerentă în prima linie
Conducerea militară a Rusiei pare să delege din ce în ce mai mult responsabilităţi pentru diferite sectoare ale frontului din Ucraina către diverşi comandanţi ruşi, în timp ce puterea comandantului teatrului continuă să scadă, a declarat Institutul pentru Studiul Războiului.

Ucraina anunță că a doborât o rachetă hipersonică Kinjal, arma „invincibilă” a lui Putin

În schimb, SUA încrezătoare în afirmaţia Ucrainei că a folosit sistemul Patriot pentru a doborî rachetele hipersonice
SUA au „încredere mare” în acurateţea afirmaţiei Ucrainei că a folosit un sistem de apărare aeriană Patriot pentru a intercepta o rachetă balistică rusă Kh-47 Kinzhal.

Preşedintele ucrainean Volodomir Zelenski a afirmat, în discursul de duminică seară, că se pregătesc noi decizii de sancţionare a Rusiei şi că toţi cei care ajută Ucraina şi ppun presiune asupra “statului terorist” sunt “apărători ai păcii”.