RĂZBOI ÎN UCRAINA. Trei morţi şi 27 de răniţi în rândul forţelor Kievului, în ultimele 24 de ore

Trei soldaţi ucraineni angajaţi în ofensiva militară împotriva rebelilor din estul ţării au fost ucişi şi alţi 27 au fost răniţi în ultimele 24 de ore, a anunţat joi serviciul de presă al "operaţiunii antiteroriste" duse de Kiev într-un comunicat citat de AFP.

RomaniaTV.net
10 iul. 2014, 08:29
RĂZBOI ÎN UCRAINA. Trei morţi şi 27 de răniţi în rândul forţelor Kievului, în ultimele 24 de ore

Doi soldaţi au murit în timp ce un transport de trupe blindate BTR-80 a trecut peste o mină în localitatea Cervona Zoria, în regiunea Doneţk, precizează comunicatul. Un alt soldat a murit lângă localitatea Muratov, în regiunea Lugansk, după ce camionul în care se afla şi care transporta mai mulţi militari a fost prins într-o ambuscadă, potrivit Agerpres.

Rusia mobilizează forţe armate la graniţa cu Ucraina

Forţele Kievului, care au preluat în ultimele zile controlul în mai multe oraşe, între care fieful separatiştilor Slaviansk, încearcă să blocheze principalele bastioane ale insurgenţilor – Doneţk şi Lugansk.

Rebelii şi-au anunţat dorinţa de a rezista, deşi au recunoscut că forţele loiale Kievului sunt superioare atât ca număr, cât şi ca material militar.

Lupte în apropiere de un post de control la frontiera dintre Ucraina şi Rusia

De asemenea, confruntări au fost semnalate joi dimineaţă în apropiere de punctul de control ‘Doneţk’ la frontiera dintre Ucraina şi Rusia, în regiunea Rostov, de unde au fost urgent evacuaţi toţi agenţii vamali ruşi, a anunţat şeful serviciului de presă al Direcţiei vamale Sud din Federaţia Rusă, Raian Farukşin, citat de Itar-Tass.

„Împuşcăturile nu încetează. Întregul personal al postului a fost evacuat în jurul orei locale 08:00, ora Moscovei, la o distanţă de siguranţă şi se află în prezent în clădirea administraţiei oraşului Doneţk, regiunea rusă Rostov”, a indicat oficialul menţionat. Un oraş Doneţk există şi pe teritoriul Rusiei, dar de dimensiuni mai mici decât oraşul omonim de partea ucraineană a graniţei.

Potrivit acestuia, a fost evacuat şi un autoturism, care se afla în zona de control vamal auto.

RĂZBOI ÎN UCRAINA: Cel puţin cinci militari şi sute de militanţi proruşi au fost UCIŞI

Miercuri seara au fost evacuaţi toţi agenţii vamali ruşi de la punctul de trecere ‘Novoşahtinsk’, în urma schimburilor de focuri intense care au avut loc la punctul de control vecin ‘Doljanski’.

Guvernatorul regiunii Rostov (de la graniţa cu Ucraina), Vasili Golubev, a indicat că 13 proiectile de diferite tipuri au explodat pe teritoriul acestei regiune ruse de la începutul ostilităţilor în regiunile învecinate din Ucraina.

Tabăra adversă susţine că armata ucraineană a suferit pierderi mai semnificative, susţinând că numai în luptele date în ultimele 24 de ore în zona aeroportului din Lugansk (est) au murit 50 de soldaţi ucraineni, după cum relatează ITAR-TASS, citând o declaraţie făcută joi de aşa-numitul lideri al autoproclamatei ‘Republici Populare’ Lugansk, Valeri Bolotov.

Autorităţile ucrainene s-au arătat dispuse să ducă negocieri cu privire la soluţionarea situaţiei din sud-estul Ucrainei numai cu condiţia încetării bilaterale a focului, sub egida Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), a specificat ministrul ucrainean de externe Pavlo Klimkin, într-o declaraţie pentru antena ucraineană a BBC.