Război în Ucraina. Un turn TV din vestul Ucrainei, doborât de ruşi. Nouă persoane au murit FOTO

Rivne este situat la aproximativ 200 de kilometri nord-est de Liov, un oraș de lângă granița Poloniei, care a devenit punctul de ieșire pentru mulți ucraineni care fug din țară.

14 mart. 2022, 23:40

Război în Ucraina. Nouă persoane au murit și alte nouă au fost rănite luni, 14 martie, după ce forțele ruse au lovit un turn de televiziune în afara orașului Rivne, în vestul Ucrainei.

„Nouă morți, nouă răniți”, a declarat șeful administrației regionale, Vitaliy Koval, pe aplicația de mesagerie Telegram, adăugând că se lucrează pentru a elibera supraviețuitorii prinși sub dărâmături din satul Antopil, conform ndtv.com.

Koval a declarat la o conferință că două rachete au lovit clădirea luni dimineața devreme, a informat agenția de presă Interfax-Ucraina.

Zelenski face bilanţul crunt al războiului: „1.300 de militari ucraineni au murit în război. Numărul soldaţilor ruşi ucişi este de zece ori mai mare”
El a postat imagini cu pompierii folosind macarale pentru a ridica secțiuni de beton și pereți de cărămidă sparte și purtând o targă.

Rivne este situat la aproximativ 200 de kilometri nord-est de Liov, un oraș de lângă granița Poloniei, care a devenit punctul de ieșire pentru mulți ucraineni care fug din țară.

Pe 1 martie, turnul TV din Kiev a fost atacat cu rachete rusești. Cinci persoane au murit atunci.

Duminică, Rusia a bombardat o bază militară din vestul Ucrainei, din orașul Yavoriv, aflată la 15 kilometri de granița Ucrainei cu Polonia, folosită chiar de NATO.

Adevăratul plan al lui Vladimir Putin în Ucraina. „Nu e doar dorința de răzbunare!”
Bilanțul atacului asupra bazei de la Yavoriv a ajuns la 35 de morți. Alte peste o sută de persoane au fost rănite.

Asupra acestei locații militare, armata rusă a lansat circa 30 de rachete. Ofițeri ucraineni estimează că rachetele au fost lansate din avioane care au decolat de la Saratov (Rusia), fără ca aceste avioane să intre deasupra Ucrainei. Guvernatorul regiunii Lvov a anunțat inițial că atacul a produs nouă morți și 57 de răniți.

Rusia a reluat bombardamentele asupra capitalei Ucrainei. Bombele căzute luni dimineață au distrus un bloc de locuințe din Kiev. În regiunea Jîtomîr, patru oameni au fost răniți într-un atac cu rachetă în cursul nopții, iar șapte clădiri au fost distruse. În regiunea Sumî, orașul Ohtîrka, a fost din nou bombardat peste noapte.

Au fost lovite clădiri rezidențiale și centrul orașului. Artileria a tras în satele din apropierea orașului aproape toată noaptea. Atacurile au continuat deși o nouă rundă de negocieri între Ucraina și Rusia urmează să fie reluate luni. Discuțiile au loc prin videoconferință și ambele părți au transmis mesaje conform cărora înregistrează progrese.