Război între „mincinosul” Mircea Badea şi „strigoiul” Cristian Tudor Popescu

Cristian Tudor Popescu şi Mircea Badea au intrat în ultimele zile într-un adevărat război mediatic. Deranjat de o serie de afirmaţii făcute de editorialistul de la Gândul într-un interviu pentru Pagina de Media, Mircea Badea a afirmat că îl consideră mort pe acesta. Ceea ce a dat naştere unui schimb spumos de replici.

RomaniaTV.net
22 feb. 2012, 10:39
Război între „mincinosul” Mircea Badea şi „strigoiul” Cristian Tudor Popescu

„Dacă acum 2-3 ani, subsemnatul mă adresam în calitate de bătrân naiv d-lui Mircea Badea, acum mă văd silit s-o fac în calitate de cadavru. Căci dl Badea m-a declarat aseară mort, în forul său interior. Prin urmare, îi răspund din postura de strigoi„, scrie Cristian Tudor Popescu în Gândul.

În prealabil, Mircea Badea prezentase în emisiunea „În gura presei”, de la Antena 1, un interviu acordat de CTP Paginii de Media, în care acesta îl critica pentru faptul că, profitând de statutul său de „formator de opinie foarte puternic”, induce în eroare oamenii care se informează din emisiunea sa, aceştia riscând să ajungă „să trăiască într-o realitate paralelă, în clipa în care se informează de la un entertainer care, repet, avertizează faptul că nu e jurnalist”. Interpretând spusele lui CTP, Badea a considerat că acesta l-a numit mincinos şi a subliniat că pentru el jurnalistul este ca şi mort.

Ulterior, într-un editorial publicat în Gândul, Cristian Tudor Popescu a explicat că nu a afirmat despre Badea că ar fi mincinos, dar a subliniat că, prin felul în care i-a interpretat spusele i-a dovedit că are dreptate: „A făcut astfel lucrul pe care chiar îl spun despre dânsul, nu că minte: a indus publicului, cu mijloace nonjurnalistice, ideea că Popescu îl face mincinos. Adică, un fals”.

Mircea Badea i-a dat din nou replica în emisiunea pe care o realizează la Antena 1.

„Sigur, domnul Popescu nu a zis «Badea este un mincinos»: Dar dacă îi spun unei dudui «duduie, dumneavoastră vă angajaţi în activităţi sexuale în urma cărora aveţi profituri de ordin material», când aia o să zică «adică mă faci prostituată?»… Eu? Am spus eu prostituată? Nu, dar asta înseamnă. Deci nu m-a făcut mincinos, doar a spus că induc un fals. Sau probabil diferenţa dintre a minţi şi a induce un fals este sinceritatea demersului. Adică a induce un fals poţi să o faci şi de prost, nu neapărat de mincinos. Minciuna presupune premeditare. Dacă aceasta este interpretarea, s-ar putea să mă fi salvat faptul că sunt prost, nu am avut intenţia de a minţi. (…) Poate-s prea prost. Eu aveam impresia despre mine că pot participa la un concurs de deducţii logice cu oricine, deoarece nu am complexe. Dar poate trăiesc într-o realitate paralelă”, a spus Mircea Badea.