Război pe toate fronturile: Miss Ucraina a încercat să o împiedice pe contracandidata din Rusia să participe la Miss Universe 2023

Viktoria Apanasenko, 28 de ani, reprezentanta Ucrainei la competiţia Miss Universe, care s-a desfăşurat pe 14 ianuarie, la New Orleans, a încercat să o împiedice pe rivala din Rusia să participe la concurs. După invazia Ucrainei, Miss Universe 2023 a fost unul dintre puținele evenimente în care a fost permisă participarea Rusiei.

16 ian. 2023, 13:23

Viktoria Apanasenko împreună cu echipa sa „au depus multă muncă” pentru a o împiedica pe concurenta rusă, Anna Linnikova, să participe la concurs. Eforturile lor au fost, însă, zadarnice, căci americanii i-au acordat fără probleme viză concurentei din Rusia, potrivit Daily Star.

Dacă americanii i-au dat o viză, comitetul de organizare nu poate renunţa la concurentă„, a explicat ucraineanca.

Apanasenko a subliniat că „este foarte important să vorbim în continuare despre război. Trebuie să fim alături de forțele noastre armate”. „Avem nevoie de sprijinul altor țări pentru a salva viețile ucrainenilor și pentru a opri cruzimea Rusiei. Sunt conștientă de responsabilitatea mea de a fi unul dintre ambasadorii Ucrainei pe arena internațională într-un moment atât de dificil, dar sunt ucraineancă, deci sunt curajoasă, puternică și hotărâtă”, a mai spus Apanasenko.

Cea de-a 71-a ediţie a Miss Universe 2023 a fost câştigat de fotomodelul american R’Bonney Gabriel.

Miss Rusia, susţinută puternic de Kremlin

Concurenta din Rusia a fost susţinută public de Putin însuşi. Kremlinul a ordonat tuturor agențiilor de presă de stat să pe sprijine pe Linnikova în perioada premergătoare competiției, potrivit Daily Star 

Ea a defilat într-un costum numit „Coroana Imperiului Rus”. Rochia, brodată cu cristale Swarowski, a fost în stilul epocii Romanov, inspirată de Alexandra, țarina lui Nicolae al II-lea, ultimul monarh al Rusiei.

Citeste si Strigătul de durere al unei mame care și-a pierdut fiul în atacul de la Dnipro: ”Vă blestem până la a şaptea generaţie”

La rândul său, candidata Ucrainei a defilat în armură și aripi de înger pictate în albastru și auriu, culorile Ucrainei, iar în mână avea o sabie.

În 2022, după 70 de ani de la înființarea Miss Univers, organizatorii au decis să schimbe regulile după care funcționează concursul. Dacă până anul trecut doar femeile singure, tinere, necăsătorite și fără copii erau eligibile pentru a lua parte la competiție, din 2023 situația a devenit mult mai accesibilă pentru toată lumea. Astfel, începând cu acest an, vor putea participa la Miss Univers și femeile căsătorite, mămicile și femeile gravide.

Cu toții credem că femeile ar trebui să aibă putere asupra vieții lor și că deciziile personale ale unui om nu ar trebui să fie o barieră în calea succesului lor. Organizația Miss Universe va fi mai incluzivă și mai primitoare pentru mamele și femeile căsătorite. Am luptat să înlăturăm stereotipurile și stigmatizarea pe care vechea societate ne-a impus-o cu multe decenii în urmă‘, a declarat directorul național al Miss Universe Bahrain, Josh Yugen, pentru The National.

Citeste si Prințul Harry șochează din nou! ”Am fost născut drept piesă de schimb pentru William. Poate are nevoie de un rinichi”