Strigătul de durere al unei mame care și-a pierdut fiul în atacul de la Dnipro: ”Vă blestem până la a şaptea generaţie”

Războiul lui Putin seamănă în continuare în Ucraina, moarte, teroare, durere și multe lacrimi. După dezastrul de la Dnipro în care cel puțin nouă persoane au murit și alte 60 au fost rănite, apar noi imagini ale durerii ucrainenilor lăsate de rachetele Țarului de la Kremlin.

15 ian. 2023, 17:40
Strigătul de durere al unei mame care și-a pierdut fiul în atacul de la Dnipro: ”Vă blestem până la a şaptea generaţie”

Strigătul de durere al unei mame care și-a pierdut fiul în atacul de la Dnipro. O mamă care și-a pierdut fiul, sâmbătă, în urma atacului cu rachete lansat de armata lui Putin asupra unui bloc de locuințe din Dnipro, a fost surprinsă în timp ce își striga cu ultimele puteri durerea din suflet.

Citește și Război în Ucraina, lovituri năprasnice ale lui Putin: Herson, bombardat cu sălbăticie, la o zi după dezastrul de la Dnipro

Strigătul de durere al unei mame care și-a pierdut fiul în atacul de la Dnipro

Biata femeie este sfâșiată de durere și îi blestemă pe ruși, dar și pe Putin „până la a șaptea generație”.

Imaginile sfâșietoare cu femeia care își strigă neputincioasă durerea pierderii fiului său au ajuns pe rețelele de socializare și au impresionat întreaga lume.

„De ce l-ați omorât? Ați venit aici, la noi în oraș. V-am primit ca pe oameni normali, ca pe rudele noastre. Ce i-ați făcut fiului meu? Ticăloșilor, vă blestem până la a șaptea generație! Câinilor, fie să fiți blestemați toată viața de toată lumea și de mine, blestemați de toate lacrimile mamelor! Toată țara voastră să fie blestemată!”, strigă femeia neputincioasă în fața ruinelor blocului în care fiul său iubit și-a pierdut viața.

Vă reamintim că cel puţin nouă persoane au fost ucise şi alte 60 rănite în urma unui atac cu rachete ruseşti care au lovit sâmbătă un bloc  de apartamente din oraşul Dnipro, situat la circa 50 km nord de Zaporojie. Potrivit autorităților ucrainene, printre răniţi s-au aflat şi 12 copii.

În urma atacului, au fost distruse 72 de apartamente, a scris pe Telegram Valentin Reznicenko, şeful administraţiei militare regionale Dnipropetrovsk, în timp ce salvatorii scoteau oameni de sub dărâmăturile clădirii parţial prăbuşite.

Presa ucraineană relatează că locuitorii prinşi sub dărâmături îşi semnalau prezenţa cu lanternele telefoanelor mobile.

Herson, bombardat cu sălbăticie, la o zi după dezastrul de la Dnipro

Explozii puternice au fost raportate în oraşul ucrainean Herson, duminică dimineaţă – potrivit canalelor locale de Telegram. Deocamdată, nu există informaţii oficiale în acest sens şi nici comentarii din partea armatei sau a autorităţilor ucrainene.

O fotografie care circulă pe rețelele de socializare arată un casă bombardată și urme de sânge, în timp ce mesajul este că au fost uciși civili în urma bombardamentelor din dimineață zilei de duminică. O altă postare din zona de conflict vorbește despre 2 răniți în urma noii serii de atacuri. RBC aminteşte că, sâmbătă seară, unele cartiere din Herson şi 35 de localităţi din regiune au rămas fără curent electric, din cauza atacurilor lansate de invadatorii ruşi, scrie Rador.

Citește și Război în Ucraina. Bombardamentele armatei ruse au luat drept ţintă infrastructuri-cheie din Kiev