Război Rusia-Ucraina: Una dintre cele mai mari rafinării din Rusia, atacată cu drone VIDEO

Rafinăria Slavneft-YANOS din Yaroslavl (Rusia) a fost atacată cu drone. Anunțul a fost făcut de guvernatorul regiunii Yaroslavl, Mikhail Evrayev.

29 ian. 2024, 11:11
Război Rusia-Ucraina: Una dintre cele mai mari rafinării din Rusia, atacată cu drone VIDEO

Una dintre cele mai mari rafinării din Rusia a fost atacată cu drone.  „Sistemul de război electronic (EW) al rafinăriei de petrol Slavneft-YANOS a împiedicat un atac cu drone. Agențiile de aplicare a legii și serviciile speciale lucrează la fața locului”, a scris Evraiev pe canalul său Telegram. El a adăugat că nu au existat victime și nici incendii.

Rafinăria de petrol Novo-Yaroslavsk (Slavneft-YANOS) a fost deschisă în 1961. În prezent, Slavneft-YANOS este una dintre cele mai mari rafinării din Rusia care produce produse rafinate. Volumul mediu de rafinare a petrolului la Slavneft-YANOS este de aproximativ 15 milioane de tone de petrol pe an.

Diplomatul moldovean Oleg Serebrian refuză orice dialog cu Rusia pentru a rezolva problema Transnistriei, cât timp Moscova este în război cu Ucraina

Atacuri cu drone asupra rafinăriilor din Rusia

Atacurile cu drone asupra rafinăriilor de petrol din Rusia au devenit mai frecvente în ultimele zile. În special, pe 24 ianuarie, o dronă a atacat o rafinărie din Tuapse.

Sursele RBC-Ucraine au spus că rafinăria de petrol din Tuapse, Rusia, a fost o altă țintă a Serviciului de Securitate al Ucrainei.  După două explozii puternice din noaptea de 25 ianuarie, acolo a izbucnit un incendiu de amploare, iar unitatea primară de procesare a petrolului, și anume coloanele de vid și atmosferă, a fost avariată. „Vor fi multe alte surprize, se lucrează sistematic”, a spus sursa.

Pe 19 ianuarie, un incendiu puternic a izbucnit la depozitul de petrol din Klintsy, regiunea Bryansk. Rușii au susținut un presupus atac cu dronă.

 

O navă de război din Rusia a efectuat un exerciţiu antisubmarin în Marea Chinei de Sud

Fregata Mareşal Şapoşnikov a Flotei Rusiei din Pacific a efectuat un exerciţiu antisubmarin în Marea Chinei de Sud, a anunţat luni Interfax, citând serviciul de presă al flotei.

Un avion militar rusesc cu 65 de prizonieri ucraineni la bord s-a prăbuşit în regiunea Belgorod. Preşedintele Dumei de Stat Viaceslav Volodin acuză Ucraina

După ce a detectat un submarin inamic simulat şi a confirmat coordonatele acestuia de la un echipaj de elicopter, nava de război a tras torpile şi încărcături de adâncime – arme de război antisubmarin, notează Reuters.

Un detaşament de nave de război ale flotei Rusiei din Pacific, inclusiv nava amiral a flotei, crucişătorul Varyag, şi fregata Mareşal Şapoşnikov, se află într-o „călătorie pe distanţe lungi”, care include regiunea Asia-Pacific, potrivit Interfax. Agenţia de ştiri RIA a relatat că navele au părăsit portul Vladivostok, în extremul orient al Rusiei, la 22 ianuarie.