Un avion militar rusesc cu 65 de prizonieri ucraineni la bord s-a prăbuşit în regiunea Belgorod. Preşedintele Dumei de Stat Viaceslav Volodin acuză Ucraina

Un avion militar rusesc de transport de tip Il-76 la bordul căruia se aflau 65 de prizonieri de război ucraineni s-a prăbuşit miercuri în regiunea rusă Belgorod, la graniţa cu Ucraina, a anunţat Ministerul rus al Apărării. Preşedintele Dumei de Stat Viaceslav Volodin acuză Ucraina.

24 ian. 2024, 13:41
Un avion militar rusesc cu 65 de prizonieri ucraineni la bord s-a prăbuşit în regiunea Belgorod. Preşedintele Dumei de Stat Viaceslav Volodin acuză Ucraina

74 de persoane, între care 65 de prizonieri de război ucraineni, şase membri ai echipajului şi trei însoţitori, au murit dup[ prăbuşirea un avion militar rus de transport de tip Iliuşin 76 (Il-76), în regiunea Belgorod, care se învecinează cu Ucraina, anunţă Ministerul rus al Apărării, citat de agenţia rusă publică de presă RIA Novosti. La bordul avionului se aflau 65 de prizonieri militari ucraineni.

Citește și: Rușii au atacat violent Ucraina cu rachete de croazieră și balistice. Exploziile s-au auzit până la Kiev și Pavlograd

„În jurul orei 11:00 locală (08:00 GMT), un avion Il-76 s-a prăbuşit în regiunea Belgorod (…) La bord se aflau 65 de militari capturaţi ai armatei ucrainene, transportaţi în regiunea Belgorod pentru un schimb de prizonieri, şase membri ai echipajului şi trei însoţitori”, a precizat Ministerul rus al Apărării

„O comisie a forţelor aeriene s-a deplasat la locul prăbuşirii avionului pentru a stabili cauzele dezastrului”, a adăugat ministrul.

Imaginile care circulau pe reţelele sociale arătau un apart de zbor în cădere bruscă, înainte de o explozie puternică, urmată de flăcări şi fum negru.

Citește și: Declarația ireală a premierului slovac Robert Fico, înainte de vizita la Kiev: ”Chiar credeți că există război acolo? Sper că nu vorbiți serios! Oamenii duc o viață normală”

Preşedintele Dumei de Stat, camera inferioară a Parlamentului rus, Viaceslav Volodin, acuză miercuri Kievul.

”Ei şi-au ucis în aer proprii militari, pe care-i aşteptau mamle şi copiii lor”, proclamat în hemiciclu Volodin.

”Ei i-au doborât pe piloţii noştri care efectuau o misiune umanitară (…) cu rachete americane şi germane”, a denunţat el în faţa deputaţilor ruşi.

De la începutul ofensivei sale în Ucraina, Rusia s-a confruntat cu mai multe dezastre aeriene în care au fost implicate avioane ale armatei.

Ucraina a anunţat, la rândul său, doborârea unor avioane ruseşti. Kievul a declarat săptămâna trecută că a doborât un avion rusesc de spionaj A-50 şi un avion de comandă Il-22 în zona Mării Azov.