Războiul din Caucaz, armenii îşi dau foc caselor înainte de venirea azerilor. Imaginile disperării VIDEO

După intrarea în vigoare a acordului de încetare a focului în Războiul din Caucaz, corespondenții de presă au filmat plecarea în masă a armenilor din zonele care urmau să fie sub control azer. Unii aarmeni și-au dat foc caselor.

13 nov. 2020, 17:14
Războiul din Caucaz, armenii îşi dau foc caselor înainte de venirea azerilor. Imaginile disperării VIDEO

Corespondenţii străini i-au filmat pe locuitorii din localitatea Karvachar, din Nagorno-Karabakh , părăsindu-și teritoriul și abandonându-și casele, deşi oficial Războiul din Caucaz s-a încheiat. Pe șoseaua locală, de obicei foarte puţin circulată, se văd o mulţime de vehicule, în special dube și camionete. Localnicii au luat cu ei tot ce-au putut, de la mobilier la animale de companie.

Unii merg atât de departe încât își dau foc caselor, după cum arată imaginile.

Războiul din Caucaz s-a încheiat oficial miercuri

Turcia şi Rusia au semnat miercuri un acord care stabileşte un centru comun de monitorizare a încetării focului în provincia azeră cu populaţie majoritar armeană Nagorno-Karabah şi cele două ţări vor colabora în cadrul misiunii care va controla respectarea armistiţiului, a anunţat preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, potrivit agenţiilor Reuters şi EFE.

Citeşte şi Polonia ameninţă UE că se va opun prin veto bugetului Uniunii pe următorii 6 ani

Declaraţia, făcută în faţa deputaţilor formaţiunii sale politice Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP), survine după ce trupele ruse de menţinere a păcii au început să fie desfăşurate în Nagorno-Karabah, conform unui acord care pune capăt celor şase săptămâni de confruntări militare sângeroase între armata azeră şi forţele etnicilor armeni din această provincie, acestea din urmă pierzând în urma luptelor o parte din teritoriile pe care le controlau.

”Turcia va participa împreună cu Rusia la o forţă de pace care va monitoriza şi va controla aplicarea acordului (de încetare a focului) în regiune. Acordurile privind crearea acestui centru comun ruso-turc care va controla încetarea focului au fost semnate în această dimineaţă”, a indicat Erdogan.

Înţelegerea dintre Ankara şi Moscova completează acordul în nouă puncte semnat marţi dimineaţă între Armenia şi Azerbaidjan cu medierea Rusiei, care prevede numai stabilirea unei forţe de pace a Rusiei şi crearea unui ”centru de control”, fără să menţioneze Turcia.


loading...