Războiul din Ucraina a dublat numărul demisiilor din Armată română

Tinerii din România nu mai vor să lucreze în Armată. Invazia Rusiei în Ucraina, ordonată de Vladimir Putin la 24 februarie 2022, pare că i-a speriat pe tinerii români. Armata română înregistra la începutul anului 73.350 de militari activi şi 50.000 de rezervişti.

07 dec. 2022, 14:16
Războiul din Ucraina a dublat numărul demisiilor din Armată română

Peste 2.000 de persoane și-au dat demisia din Armata română în primele 9 luni ale anului, număr dublu față de cel consemnat în întreg anul 2021 (mai mult de 1.000), potrivit unei analizate Profit.ro.

Citeşte şi: Investiții masive la MApN! Armata Română cumpără tancuri ultramoderne germane și americane

Nici şcolile militare nu mai sunt în topul preferinţelor tinerilor. Numărul candidaţilor din acest an s-a redus la mai bine de jumătate.

Citeşte şi: Nicolae Ciucă, declarații emoționante despre cum a ajuns în armată și ce înseamnă pentru el România: ”Este ceva pe care iubești atât de mult încât faci sacrificiul suprem”

„Atractivitatea profesiei militare manifestă o scădere care a dobândit accente critice în perioada recentă, în contextul de securitate extrem de instabil generat de războiul din Ucraina. Spre exemplificare, numărul tinerilor care s-au înscris la concursurile de admitere la școlile militare de maiștri militari și subofițeri s-a redus aproape la jumătate în anul 2022 față de 2021, respectiv de la aproximativ 5.700 la 2.500 (de fapt la mai puțin de jumătate, la aceste cifre – n.r.), în condițiile în care numărul locurilor scoase la concurs a fost sensibil egal”, se arată într-un document oficial.