Războiul din Ucraina îl costă pe Putin 230 de milioane de dolari pe zi. Numai pe combustibil s-a dus până acum un miliard

Rusia a cheltuit deja 34 miliarde de dolari pentru războiul din Ucraina, dar cel mai mult costă Kremlinul tehnica şi echipamentele militare distruse de ucraineni, acestea cifrându-se la 230 milioane de dolari pe zi, conform calculelor făcute de analistul german Tomi Ahonen.

06 mai 2022, 14:40
Războiul din Ucraina îl costă pe Putin 230 de milioane de dolari pe zi. Numai pe combustibil s-a dus până acum un miliard

Preşedintele rus Vladimir Putin duce cel mai scump război din istorie, apreciază Tomi Ahonen, într-un material publicat de Focus.de. În calculele sale, expertul citat a pornit de la faptul că în Ucraina s-ar afla circa 190.000 de militari ruşi şi 19.000 de echipamente şi tehnică militară. Dar aceste cifre nu sunt exacte, pentru că în realitate s-ar putea ca numărul militarilor şi cel al echipamentelor angajate să difere cu câteva sute.

Dacă vehiculele implicate trebuie să ofere locuri pentru fiecare soldat, potrivit logicii militare, în Ucraina ar putea să fi fost detaşate: transportoare blindate – 7.600; tancuri – 5700; sisteme de artilerie – 3.800; alte vehicule implicate în operaţiuni (antiaeriene, de comandament sau de reparaţii) – 1.900.

Cele mai scumpe sunt muniţia de artilerie şi rachetele, susţine Tomi Ahonen. Pentru artilerie, Rusia cheltuieşte maxim 475 milioane de dolari pe zi. Conform estimărilor lui Tomi Ahonen, combustibilul îl costă pe Putin aproximativ 15 milioane de dolari în fiecare zi. Separat, specialistul arată că pierderile de tehnică militară de către Federaţia Rusă costă Moscova 230 de milioane de dolari pe zi.

Citeşte şi Ruşii au mai pierdut o navă în Marea Neagră, lovită de o rachetă ucraineană. Fregata Amiral Makarov arde lângă Insula Şerpilor

Putin trebuie să bage mâna mult mai adânc în buzunar când vine vorba de echipamente pierdute. Numai crucişătorul Moskva a costat 750 de milioane de dolari. În total, în timpul războiului din Ucraina, se estimează că Rusia a pierdut echipamente şi vehicule militare în valoare de 10 miliarde de dolari. Dar costurile reale sunt şi mai mari„, afirmă expertul german.

Totodată, el a adăugat că Putin nu a planificat astfel de cheltuieli colosale, sperând să preia puterea la Kiev în trei zile, pentru această ofensivă fiind alocate din buget 333,6 milioane de dolari pe zi, indică Tomi Ahonen, fără să specifice de unde provine această cifră.

Citeşte şi Hrană contra civili, rezistenţa ucrainenilor la Azovstal intră într-o nouă fază. Detaşamentul Azov le cere ruşilor o tonă de mâncare în schimbul eliberării a 15 oameni


loading...
Partenerii noștri