Războiul din Ucraina produce scumpiri pe piaţa imobiliară din România

Piaţa imobiliară din România şi industria de construcţii în general va fi afectată de războiul din Ucraina. Construcţorii se aşteaptă la noi scumpiri ale oţelului din cauza războiului din ţara vecină în condiţiile în care Ucraina este un furnizor important pentru firmele din România.

04 mart. 2022, 14:22
Războiul din Ucraina produce scumpiri pe piaţa imobiliară din România

Războiul din Ucraina produce scumpiri în industria construcţiilor din România. Constructorii se aşteaptă ca noi scumpiri ale materialelor, în special o creştere a preţului oţelului, în condiţiile în care Ucraina era un furnizor important pentru firmele din România.

Citeşte şi: Dan Suciu, BNR: Sancțiunile și restricțiile Swift impuse Rusiei nu vor afecta economia românească

„Un impact pe piaţa construcţiilor ar pu­tea fi în ceea ce priveşte furnizarea de oţel-be­ton sau vată minerală, materiale pe care România le importă din Ucraina. Cum pro­ducţia lor s-a blocat, ar putea urma scum­piri mari la aceste materiale, însă alt im­pact nu văd pe piaţa construcţiilor. Ca al­ternativă, vom putea importa din Turcia, dar evident că livrarea proiectelor poate fi în­târziată din acest motiv“, a declarat Cristian Erbaşu, pro­prie­­tarul companiei Construcţii Erbaşu, pentru Mediafax.

Citeşte şi: Blocurile şi clădirile publice din România, reabilitate cu banii primiţi prin PNRR. Cseke Attila: Au fost alocaţi 217 milioane de euro

În aceste condiţii nu sunt excluse noi scumpuri în industria construcţiilor, inclusiv pe piaţa imobiliară, mai ales că în ultimii doi ani, pe fondul crizei provocate de pandemia de coronavirus, materialele de construcţii s-au scumpit.