Războiul din Ucraina, ziua 102. Ruşii s-au întors la Kiev, explozii puternice în două cartiere din zona Capitalei

Explozii puternice au zguduit Kievul duminică dimineaţa, a anunţat primarul capitalei ucrainene, Vitali Kliciko, într-un mesaj difuzat pe Telegram.

05 iun. 2022, 08:16
Războiul din Ucraina, ziua 102. Ruşii s-au întors la Kiev, explozii puternice în două cartiere din zona Capitalei

”Câteva explozii au avut loc în cartierele Darnytsky şi Dniprovsky din Kiev. Echipele de intervenţie sting incendiul”, a scris primarul capitalei Ucrainei. Sirenele au sunat în multe alte oraşe ale ţării.

”Lupte de stradă” au loc în Sievierodoneţk, un oraş strategic din estul Ucrainei, unde forţele Moscovei au lansat o ofensivă puternică pentru a controla întregul bazin minier Donbass.

Citeşte şi Discursul de noapte al lui Zelenski. „Din 24 februarie, Rusia a tras 2.503 rachete către Ucraina. Vrea să ne distrugă cultura şi moştenirea istorică”

Situaţia la Sievierodoneţk, unde continuă luptele de stradă, rămâne extrem de dificilă”, a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski într-un mesaj video difuzat în noaptea de sâmbătă spre duminică din reşedinţa sa de la Kiev, deplângând ”raidurile aeriene, tirurile de artilerie şi cu rachete constante”.

Citeşte şi Vladimir Putin, aroganţa de sâmbătă seara: „Distrugem sistemele trimise de SUA ca şi cum am sparge nuci. Am spulberat cu zecile”

Cu câteva ore mai devreme, preşedintele Volodimir Zelenski afirmase că 261 de copii au murit în Ucraina de la începutul invaziei: „Dar acesta este numărul oficial. Cu cât aflăm mai multe despre cei care au fost îngropaţi în teritoriile ocupate, cu atât mai mare, din păcate, poate fi numărul de nume de pe această listă.

E înfricoşător să citeşti. Anul naşterii, locul de reşedinţă, împrejurările morţii… Toţi ar fi în viaţă acum dacă o singură persoană din Moscova nu ar fi provocat această catastrofă. Acest lucru nu mai poate fi remediat. Pentru că acest război este deja în curs. Dar consecinţele teribile ale acestui război pot fi oprite în orice moment. Armata rusă poate opri arderea bisericilor. Armata rusă poate opri distrugerea oraşelor. Armata rusă poate opri uciderea copiilor. Dacă aceeaşi persoană din Moscova dă un astfel de ordin. Iar faptul că încă nu există o astfel de ordine este o umilinţă evidentă pentru întreaga lume„.