Războiul giganţilor. Bestia neagră, Chelsea, ameninţă Barcelona

Astăzi se decide prima finalistă a Champions League. Deţinătoarea trofeului, FC Barcelona, nu a învins-o pe Chelsea în ultimele şase întâlniri directe, iar în tur a pierdut cu 0-1.

RomaniaTV.net
24 apr. 2012, 09:58
Războiul giganţilor. Bestia neagră, Chelsea, ameninţă Barcelona

Ziua sportivă este marcată de duelul giganţilor FC Barcelona – Chelsea, contând pentru returul semifinalelor Champions League. Marea întrebare care se pune înaintea acestui duel este dacă deţinătorii ai trofeului, catalanii, vor reuşi să recupereze diferenţa înregistrată în tur, când scorul a fost 1-0 pentru englezi.

Învinşi în ultimele două meciuri de Chelsea şi de Real Madrid, elevii lui Guardiola sunt aparent obosiţi pe acest final de sezon, în care au disputat deja 58 de partide oficiale. În cazul în care vor reuşi calificarea în finală, ei vor încheia sezonul 2011/2012 cu un număr aproape dublu de jocuri faţă de o formaţie din Liga I, 64. Totuşi, nici Chelsea nu se poate spune că este fresh, londonezii având şi ei 54 de partide jucate până acum. În redresarea echipei a cântărit însă enorm „şocul psihologic” determinat de înlocuirea antrenorului Andres Villas Boas cu Roberto Di Matteo.

Pe de altă parte, nici cifrele nu sunt de partea Barcelona. Ibericii au mai câştigat de patru ori trofeul Ligii Campionilor (1992, 2006, 2009 şi 2011), de fiecare dată în anii când au ieşit şi campioni ai Spaniei, or acum ei sunt la şapte puncte în spatele Realului. În plus, Messi nu se simte deloc bine în faţa porţii lui Messi, el nereuşind să înscrie niciun gol în şapte meciuri jucate contra londonezilor.

La rândul ei, Chelsea şi-a făcut un obicei din a nu pierde atunci când joacă împotriva Barcelonei, bilanţul ultimelor şase întâlniri fiind de două victorii şi patru egaluri. Meciul din această seară va începe la ora 21.45 şi va fi arbitrat de turcul Cüneyt Cakir.