Războiul pe averea lui Adrian Păunescu continuă. Fiica nelegitimă a poetului se destăinuie: „Fraţii mei nu vor să rezolvăm problema. Nu doresc nimănui ce mi se întâmplă mie”

Războiul stârnit între frații Păunescu după decesul marelui poet nu a ajuns nici acum la final, chiar dacă au trecut doisprezece ani de începerea procesului pentru avere.

26 dec. 2022, 19:25
Războiul pe averea lui Adrian Păunescu continuă. Fiica nelegitimă a poetului se destăinuie: „Fraţii mei nu vor să rezolvăm problema. Nu doresc nimănui ce mi se întâmplă mie”

Andreea Bîrlea, alias Păunescu, a apărut în peisajul public la trei zile după înmormântarea lui Adrian Păunescu, de pe data de 5 noiembrie 2010. Inițial, femeia a cerut în instanță stabilirea paternității sale, deoarece a susținut, la acel moment, că este fiica regretatului poet.

La doi ani distanță, reprezentanții de la Judecătoria Sectorului 1 i-au dat dreptate, lucru care a determinat-o mai departe pe aceasta să deschidă un proces în care să le ceară rudelor partea ei de moștenirea care i se cuvine de la tatăl său.

În urma ultimei declarații de avere pe care Adrian Păunescu a făcut-o, în anul 2009, reise că poetul a lăsat moștenire 25 de hectare de teren agricol în două localități, dintre care 7.000 de metri pătraţi în oraşul Voluntari din Ilfov, plus șase case ce au fost evaluate de către experți la 1,7 milioane de euro.

Andreea Păunescu a declarat pentru Click că frații ei, Andrei și Ana-Maria, nu vor să îngroape securea războiului şi nu o acceptă nici acum ca soră, cu atât mai puţin nu vor să îi dea o parte din averea tatălui lor.

Citeşte şi: Piesa vestimentară de mii de euro în care a fost executată Elena Ceaușescu. Avea pe ea un palton care costa cât o mașină

„Procesul pe avere se tot amână. Este un proces care a început pe 12 decembrie 2010, mai exact au trecut 12 ani. Magistrații spun că trebuie să se adune alte probe și alte probe și tot așa. Frații mei nu vor să rezolvăm problema.

Am încercat să vorbesc cu ei, dar nimic. Eu nu sunt dezamăgită, pentru că nu m-am lăsat amăgită de situație. Cred că, până la urmă, o să se împartă bunurile, pentru că este un proces pe avere. Nu doresc nimănui ceea ce mi se întâmplă mie.”, a declarat Andreea Păunescu pentru sursa citată.

Andreea spune că nu are o relație cu cei doi frați şi nu este invitată de Sărbători la ei acasă.

„Nu o să mă duc de Sărbători la ei (n.r. Andrei și Ana-Maria) acasă pentru că nu m-a invitat nimeni, unde să mă duc așa neinvitată? Am fost recent la mormântul tatălui meu, o să mai merg și de Sărbători la el să îi aprind o lumânare, o să merg și la mama mea, dar și la tatăl care m-a crescut la cimitir. Nu știu ziua exactă, dacă o să fie prima sau a doua zi de Crăciun. Totul este în funcție de vreme.”, a mai spus Andreea Păunescu.

Citeşte şi: Leonard Doroftei, declaraţie la 30 de ani de când şi-a cunoscut soţia: „Eu nu cred aşa ceva”