Războiul unghiilor lungi. Aproape 20 de cadre medicale de la Institutul „Marius Nasta”, cercetate disciplinar pentru că şi-au făcut manichiura cu ojă sau gel

Potrivit legii, unghiile lungi sunt interzise, fiindcă igiena mâinilor nu poate fi realizată corect în aceste condiţii şi favorizează transmiterea infecţiilor nosocomiale.

02 iul. 2022, 08:46
Războiul unghiilor lungi. Aproape 20 de cadre medicale de la Institutul „Marius Nasta”, cercetate disciplinar pentru că şi-au făcut manichiura cu ojă sau gel

Nu mai puţin de 18 cadre medicale de la Institutul „Marius Nasta” trebuie să se justifice în comisia de disciplină, din pricina unghiilor lungi, date cu ojă sau gel. Între acestea se află atât asistente şi infirmiere, cât şi doctoriţe rezidente.

Pe mine m-a surprins numărul mare de persoane care au fost depistate în urma controlului. Am mai avut astfel de controale, nu a fost un număr atât de mare. Trebuie să ştii că a fi medic înseamnă o viaţă fără manichiură colorată, unghii false”, a declarat managerul Institutului „Marius Nasta, potrivit Digi24.

Citeşte şi Cătălin Botezatu explică de ce își face unghiile cu ojă neagră. Ce reprezintă, de fapt, acest gest: „Înțelegeți odată pentru totdeauna!”

„S-a demonstrat din studii că unghiile false întreţin aceste infecţii într-o măsură mult mai mare, pentru că e greu să asiguri igiena, uneori chiar imposibil. Dacă sunt şi unghii false, cu atât e mai greu”, a completat şi Adrian Marinescu, medic primar boli infecţioase.

Ascundere unghiilor date cu ojă sau gel sub mănuşi de protecţie nu este o soluţie. „Purtarea mănuşii de protecţie pentru a ascunde oja, unghiile lungi, unghiile false este contrar prevederilor procedurale şi legislative„, mai spune Beatrice Mahler.

Citeşte şi Situație revoltătoare la un liceu comercial. O profesoară a tăiat unghiile elevelor, care făceau practică într-un supermarket VIDEO