Răzbunare pentru vizita lui Nancy Pelosi: China a blocat importul unor mărfuri din Taiwan

China a blocat miercuri importurile de citrice și pește din Taiwan ca răzbunare pentru vizita președintelui Camerei SUA, Nancy Pelosi.

03 aug. 2022, 18:31
Răzbunare pentru vizita lui Nancy Pelosi: China a blocat importul unor mărfuri din Taiwan

Cele două părți nu au avut relații formale de la războiul civil din 1949, dar sunt legate prin legături de afaceri de miliarde de dolari, în special în furnizarea de cipuri de procesoare, fabricate în Taiwan, necesare fabricilor chineze care asamblează smartphone-uri și alte produse electronice.

Anul trecut, comerțul bilateral a crescut cu 26%, până la 328,3 miliarde de dolari.

Taiwan, care produce jumătate din procesoarele din lume și are o tehnologie pe care China continentală nu o poate egala, a declarat că vânzările către fabricile chineze au crescut cu 24,4%, până la 104,3 miliarde de dolari. „Economia globală nu poate funcționa fără cipuri fabricate fie în Taiwan sau în China”, a declarat Carl B. Weinberg de la High-Frequency Economics, citat de Bloomberg.

Citeşte şi Zborul lui Nancy Pelosi în Taiwan, cel mai urmărit din istoria site-ului Flightradar24. Aterizarea de la Taipei a fost văzută în direct de 708.000 de persoane

Prin urmare, după vizita lui Pelosi în Taiwan, Beijingul s-a limitat la blocarea importului de citrice și macrou congelat. Aceste produse reprezintă doar o fracțiune din exporturile totale ale Taiwanului către China continentală.

Partidul de guvernământ a decis să evite întreruperea fluxului de cipuri și alte componente industriale, deoarece acest lucru ar provoca un șoc pentru economia globală slăbită.

Citeşte şi China răspunde agresiv la vizita lui Nancy Pelosi la Taipei. A trimis avioane de luptă peste strâmtoarea Taiwan şi înconjoară insula sub pretextul unor exerciţii militare


loading...
Partenerii noștri